Potpisan Memorandum o saradnji sa Univerzitetom Azurna obala




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Rektor Univerziteta Crne Gore prof. dr Danilo Nikolić i predsjednik Univerziteta Azurna obala  Žan Mark Gambodo potpisali su danas Memorandum o saradnji dva univerziteta, kao ishod jučerašnjeg zvaničnog sastanka.

„Danas potpisani memorandum je samo osnova za dalje definisanje načela i područja saradnje sa Univerzitetom Azurna obala sa kojim ćemo zajedno promovisati saradnju i direktnu razmjenu znanja i resursa“, kazao je rektor Nikolić.

Memorandum predviđa prijavu zajedničkih naučnoistraživačkih projekata, aktivnosti koje se odnose na istraživanje i primijenjena istraživanja, potom razmjenu univerzitetskih profesora i istraživača i njihovo učešće na konferencijama, simpozijumima i seminarima. Od važnosti će biti i razmjena dokumentacije o specijalizovanim programima i informacija o istraživačkim studijama.

Pored razmjene studenata po studijskim programima, sporazum omogućava i razmjenu studenata koji su voljni da upišu radni studijski program  koji zahtijeva stručno usavršavanje unutar nastavnog plana i koji su voljni raditi tokom jednog  semestra u Crnoj Gori ili u Francuskoj.

Univerzitet Azurna obala je skup visokoobrazovnih ustanova francuske rivijere. Njihov rad se temelji upravo na interakciji nauke i inovacija sa potrebama privrednog sektora sa kojim blisko sarađuju.

 

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.