Upis kandidata na doktorske studije zaključno sa 22. decembrom




Upis kandidata na doktorske studije zaključno sa 22. decembrom

Upis kandidata na doktorske studije na osnovu raspisanog Konkursa za upis na studijsku 2023/2024. godinu - II upisni rok obaviće se zaključno sa 22. decembrom 2023. godine.

U drugom upisnom roku predviđeno je 66 mjesta na programima doktorskih studija 13 organizacionih jedinica Univerziteta Crne Gore, i to na sljedećim jedinicama: Biotehnički fakultet (2), Elektrotehnički fakultet (11), Fakultet za sport i fizičko vaspitanje (7), Fakultet za turizam i hotelijerstvo (2), Filološki fakultet (6), Medicinski fakultet (5), Filozofski fakultet (1), Građevinski fakultet (5), Mašinski fakultet (1), Metalurško-tehnološki fakultet (2), Pomorski fakultet (8), Prirodno-matematički fakultet (4), Centar za interdisciplinarne i multidisciplinarne studije (12).

Prijavu sa odgovarajućim dokazima kandidati su podnosili organizacionim jedinicama Univerziteta Crne Gore, izuzev za studijski program Održivi razvoj gdje su se prijave podnosile u prostorijama Rektorata Univerziteta Crne Gore.

Postupak rangiranja sprovodi Komisija za doktorske studije na organizacionoj jedinici Univerziteta.

Pravo prijave na konkurs za upis na doktorske studije imali su kandidati koji su stekli diplomu akademskog naziva magistra/mastera iz odgovarajuće oblasti nauka/umjetnosti, odnosno akademsku diplomu regulisanih profesija, nakon stečenih najmanje 300 ECTS kredita.

Od dokumentacije,  kandidatima je potrebna: ovjerena kopija diplome o stečenom akademskom nazivu magistra iz odgovarajuće oblasti nauka/umjetnosti, odnosno akademska diploma regulisanih profesija, nakon stečenih najmanje 300 ECTS kredita, uvjerenje o položenim ispitima na magistarskom/master studijskom programu, izvod iz matične knjige rođenih i dokaz o aktivnom znanju jednog svjetskog jezika.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.