Informacije za studente




Jobiri - tvoj digitlni karijerni savjetnik.

Karijerni centar već godinama ima za cilj da pravovremeno pripremi studente za tržište rada i da podstiče razvoj preduzetničke misli. U skladu sa tim, predstavljamo vam virtuelnog karijernog trenera koji će vas, korak po korak, efikasno voditi kroz proces razvoja karijere i traženja posla. Ova platforma je dostupna 24 sata, personalizovana i besplatna samo za studente Univerziteta Crne Gore.

Šta vam platfirma nudi?

  1. Izradu CV-a i motivacionog pismo

Kreativna blokada je nešto na šta često nailazimo u radu sa studentima. Napisati adekvatan CV je često izazov, a njegov značaj veliki. Na Jobiri platformi, pružena vam je mogućnost jednostavne izrade CV-a i motivacionog pisma zahvaljujući velikom broju različitih i provjerenih formata. Platforma nudi preko 2 500 predloženih fraza koje su napisali karijerni konsultanti i koji će olakšati proces kreiranja prijavnih dokumenata. Osim navedene mogućnosti, dostupan je servis Analize CV-a koji vam, pomoću inteligentnih algoritama, analizira i šalje povratne informacije o kvalitetu CV-a kroz nekoliko sekundi.

  1. Video edukacije

Jobiri je i edukativna platforma, jedina koja posjeduje animirani video kurs koji vas može edukovati, motivisati i povećati vaše samopouzdanje. Dostupno vam je 145 kratkih video lekcija, svrstanih u 6 modula:

  • Planiranje karijere,
  • Otkrivanje mogućnosti,
  • CV,
  • Motivaciono pismo,
  • Intervju,
  • Pronalaženje posla.
  1. Simulacija intervjua

Sam proces traženja posla zna biti izazovan, stresan i iscrpljujući. Kandidati početnici, a često i oni sa iskustvom osjećaju tremu prije razgovora za posao. Simulacija intervjua za posao je prilika za jačanje samopouzdanja i smanjenje treme. Na platformi je dostupno preko 250 potencijalnih pitanja različitog karaktera (tehnička pitanja, diskriminatorna pitanja, trik pitanja…) sa objašnjenjem svrhe pitanja i poželjim odgovorima. Omogućena je i samoevaluacija uz pomoć kouča- procjena verbalne i neverbalne komunikacije.

  1. Zaposlenje

Ono što Jobiri čini kompletnom i jedinstvenom platformom jeste dostupnost oglasa za posao sa više domaćih i regionalnih sajtova za zapošljavanje. Neki od njih su: zaposli.me, prekoveze.me, klikdoposla.com, Posao.hr., CareerJet Montenegro, CareerJet Croatia…

 

Kako do besplatnog pristupa?

Pravo na besplatno korišćenje platforme imaju bivši i sadašnji studenti Univerziteta Crne Gore. Da biste pristupili platformi, potrebno je da:

  1. Aktivirajte svoj akademski mejl (ukoliko to do sada niste učinili) sa nastavkom ucg.ac.me ili edu.ucg.ac.me https://aktivirajnalog.edu.ucg.ac.me/.
  2. Napravite profil na Jobiri platformi koristeći akademski mejl: https://ucg.jobiri.com/en/user/signup.
  3. Napravite CV i motivaciono pismo za svega nekoliko minuta, uz pomoć više od deset različitih formata u okviru digitalne platforme Jobiri.
  4. Zatražite pomoć i podršku od tima Karijernog centra ukoliko je to potrebno: jobiri@ucg.ac.me.

 

Članstvo na Jobiri platformi daje vam mogućnost  da povećate svoju zapošljivost,  ostvarite kontakte sa poslodavcima iz željene profesionalne i stručne oblasti i na taj način steknete prva ili dodatna radna iskustva, volonterske aktivnosti, stipendije ili prakse.

Korisni linkovi:

Menadžer Karijernog centra UCG o mogućnostima Jobiri platforme za edukaciju i zapošljavanje studenata

Predstavljena Jobiri platforma za edukaciju i zapošljavanje mladih

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.