09.11.2017

Održan sastanak o transferu tehnologija na Zapadnom Balkanu

 
 

Glavni ekspert konzorcijuma partnera angažovanih na Projektu izgradnje kapaciteta za transfer tehnologija na Zapadnom Balkanu EU4TECH Lisa Cowey posjetila je danas Univerzitet Crne Gore.

Sa ekspertkinjom Cowey razgovala je direktorica Centra za studije i kontrolu kvaliteta doc. dr Sanja Peković, koja je istakla spremnost Univeziteta Crne Gore da aktivno radi na ovom polju, kako bi se stvorili uslovi za pokretanje Centra za transfer tehnologija i stručne usluge Univerziteta Crne Gore.

Projektom su identifikovani Biotehnički, Eletktrotehnički, Ekonomski i Pomorski fakultet kao potencijalni najveći generatori ugovora za transfer tehnologija i stručne usluge, kao i Institut za biologiju mora, čiju su predstavnici takođe učestvovali na sastanku i predstavili aktivnosti svojih institucija u ovoj oblasti.

Na sastanku sa Cowey, predstavnik Karijernog centra Univerziteta Crne Gore Filip Petrović predstavio je aktivnosti tog tijela i istakao partnerstva koja Karijerni centar ima sa privredom. Sastanak je okupio i predstavnike Privredne komore Crne Gore, Inovaciono-preduzetničkog centra Tehnopolis, Edukacija.me, S&T Crna Gora, Crnogorske plovidbe A.D. Kotor, Intertehne, a od posebne važnosti bilo je i prisustvo predstavnika Ministarstva nauke Crne Gore, kao i studentske organizacije „BEST Podgorica“.

Prisustni su se usaglasili da je tema izuzetno važna i korisna, kako za Univerzitet Crne Gore, tako i za sektor privrede, pa su već dogovorene buduće aktivnosti kako bi se na najbolji način iskoristili benefiti koji će Univerzitetu Crne Gore biti na raspolaganju kroz projekat izgradnje kapaciteta za transfer tehnologija EU4TECH.

Projekat EU4TECH podrazumijeva identifikovanje univerziteta i fakulteta sa prostora Zapadnog Balkana i pružanje neophodne pomoći, u vidu radionica i mentorstava, za jačanje kapaciteta u oblasti transfera tehnologija i saradnje univerziteta sa privredom, naročito sa malim i srednjim preduzećima. Konzorcijum partnera projekta EU4TECH čine: Ernst&Young (Belgija), Inno TSD (Francuska), T3l ltd (Velika Britanija) i Mito Technology (Italija). Projekat se finansira kroz IPA šemu grantova, a traje tri godine.


Facebook Viber Twitter Google LinkedIn StumbleUpon Tumblr Pinterest Email Print
Vijesti   >>>

18.01.2018 Karijerni centar

Nova funkcija Participant Portala – traženje partnera za otvorene konkurse

DETALJNIJE

11.01.2018 Karijerni centar

Sajam internacionalnih poslova i stručnih praksi - Best Career Day

DETALJNIJE

10.01.2018 Karijerni centar

Stipendije Marija Sklodovska Kiri (H2020) za mlade istraživače

DETALJNIJE

08.12.2017 Karijerni centar

Evropski prostor istraživača - otvoreno tržište rada

DETALJNIJE

08.12.2017 Karijerni centar

Kako učestvovati u programu Marija Sklodovski Kiri

DETALJNIJE

04.12.2017 Karijerni centar

Jednodnevni seminar za istraživače 7. decembra

DETALJNIJE

24.11.2017 Karijerni centar

Univerzitet Crne Gore promovisan na info danu za srednjoškolce

DETALJNIJE

21.11.2017 Karijerni centar

Održana radionica o traženju posla

DETALJNIJE

21.11.2017 Karijerni centar

Dvodnevni kurs "Startup BEE"

DETALJNIJE

06.11.2017 Karijerni centar

Radionica o traženju posla 21. novembra

DETALJNIJE