Otvorene pozicije za studente doktorskih studija na Univerzitetu u Dablinu




Univerzitet u Dablinu poziva sve zainteresovane kandidate da apliciraju za četvorogodišnju stipendiju za doktorske studije iz oblasti računarskih nauka.

Pozicija se finansira preko INSIGHT Centra za analizu podataka (www.insight-centre.org), zajedno sa industrijskim partnerom. Uspješni kandidat će raditi na osnovnom istraživačkom projektu u domenu Sistema za preporuku. Ovaj projekat će se baviti različitim istraživačkim pitanjima kao što su primjena modela računarskog učenja i dubokog učenja za poboljšanje performansi i skalabilnosti sistema za preporuku.

Za apliciranje za ovu stipendiju potrebna je Bachelor ili Master diploma iz kompjuterskih nauka ili matematike (idealno u oblasti Sistema za preporuku ili Mašinskog učenja) ili druge relevantne discipline.

Od osnovnih vještina koje je potrebno da kandidat posjeduje, navode se sljedeće:

  • Iskustvo u oblastima mašinskog učenja, ekstrakcije informacija, analize podataka, dubokog učenja, učenja ojačanja, diferencijalne privatnosti;
  • Iskustvo u sistemima za preporuke;
  • Snažne matematičke i programerske vještine (Python, Java);
  • Snažne interpersonalne vještine komunikacije.

Poželjne vještine:

  • Iskustvo u razvoju modela učenja skalabilnih mašina;
  • Iskustvo sa Sparkom.

Neformalna pitanja o ovoj poziciji mogu se uputiti na: Elias.Tragos@insight-centre.org.

Aplikacije treba poslati putem elektronske pošte dr Elias Tragosu (Elias.Tragos@insight-centre.org) sa temom "RecSis PhD Application". Od kandidata se traži da podnesu (u jednom PDF dokumentu):

  1. Motivaciono pismo, dužine do 1 strane, sa detaljnim obrazloženjem dosadašnjeg iskustva i razloga za prijavljivanje za ovu stipendiju;
  2. CV (preferirano u Europass formatu);
  3. Transkripti (prepisi) ocjena sa dosadašnjih studija;
  4. Kontakt detalji 3 profesora koji bi Vam dali preporuku;
  5. Molimo Vas da kao zasebnu PDF datoteku pošaljete svoj diplomski ili magistarski rad.

 

Navedite u svom e-mailu, kako ste saznali za ovaj oglas.

 

Aplikacije će biti pregledane u trenutku dolaska. Intervjui će se obaviti čim se identifikuju odgovarajući kandidati. Očekuje se da uspješni kandidat započne najkasnije do septembra 2018. godine. Ovo je četvorogodišnja pozicija za doktorande, sa godišnjom stipendijom od 18.000 eura (bez poreza, doktorske naknade su plaćene).

 

Krajnji rok prijave: subota, 8. septembar 2018.

 

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.