Sporazum o Kancelariji za inovativno-edukativne ideje potpisan




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Menadžer Karijernog centra Univerziteta Crne Gore doc. dr Uglješa Janković i šef  Biroa za ekonomsku saradnju i podršku biznis zajednici Glavnog grada mr Vladimir Rajčić potpisali su sporazum o realizaciji projekta „Kancelarija za inovativno-edukativne usluge“, u Univerzitetskom sportsko-kulturnom centru.

Potpisivanju je prisustvovao prvi tim od 12 studenata koji će koristiti tehnički opremljene kancelarije u Univerzitetskom sportsko-kulturnom centru, za realizaciju svojih biznis ideja.

„Ovo je novi pristup u radu sa studentskom populacijom Univerziteta Crne Gore, kojim pokušavamo studentima da približimo koncepte preduzetništva, marketinga, menadžmenta, ideju samozapošljavanja“, kazao je Janković.

 Uloga Karijernog centra kao servisa Univerziteta Crne Gore, dodao je on, je da pruži podšku idejama koje imaju potencijal da se razviju u samoodržive biznise koji bi u perspektivi mogli biti neophodni crnogorskom tržištu.

Pored Biroa i Karijernog centra, podršku u realizaciji ovog projekta daje i BIO-ICT Centar izvrsnosti, dodao je Janković. 

Mr Rajčić je podsjetio da je Glavni grad  potpisao Protokol o zajedničkoj saradnji i unapređenju investicionog ambijenta u Podgorici sa predstavnicima sedam privrednih asocijacija koje posluju na teritoriji Crne Gore.

„Sad imamo jednu dobru poziciju da studentsku populaciju koja želi da se bavi preduzetništvom  povežemo sa postojećim privrednicima i tako stvaramo sinergiju i jedan novi ambijent u kojem će doći do zamaha preduzetništva u Glavnom gradu, a potom i u Crnoj Gori“, saopštio je mr Rajčić.

Janković se nadovezao i najavio inicijative uvezivanja i sa drugim lokalnim upravama i privrednim sektorom i neposredne saradnje sa Univerziteom Crne Gore.

Mr Rajčić je ocijenio pozitivnim dominantno prisustvo studentkinja među prvim korisnicima Kancelarije.

„Naš Biro u saradnji sa Asocijacijom poslovnih žena svakog četvrtka realizuje biznis savjetovalište za žene i mlade u biznisu i mislim da bi i ta usluga mogla da bude dodatni stimulans i pomoć“, kazao je mr Rajčić.

Studenti su danas obišli kancelarije u kojima će realizovati svoje biznis ideje.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.