Održana radionica o pisanju CV-a i motivacionog pisma




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Studenti Univerziteta Crne Gore imali su priliku da prisustvuju radionici pod nazivom „Kako napisati motivaciono pismo i CV“ koju je za njih Karijerni centar UCG organizovao u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje Crne Gore, tačnije sa Centrom za informisanje i profesionalno savjetovanje (CIPS).

Uniformnost ovih dokumenata, naročito CV-a, u velikoj mjeri ograničava kreativnost pojedinaca i mogućnost da se predstave na način na koji bi oni željeli. Najčešće nedoumice oko pisanja CV-a i motivacionog pisma po pitanju zahtijevane forme, predstavljanja svoje ličnosti, dosadašnjeg radnog iskustva i obrazovanja, vannastavnih aktivnosti su otklonjene zahvaljujući profesionalnim savjetima i stručnim uputstvima koja su dobili na radionici. Studentima je predočeno kako da istaknu svoje vrline, a da u tome ipak ne pretjeraju, kako da CV prilagode svrhi prijavljivanja i da vještine koje posjeduju potkrijepe činjenicama, a da u motivacionom pismu iznesu svoje želje i ambicije i sve ono što baš njih preporučuje kao kandidata za određeno radno mjesto ili stipendiju za koju apliciraju. Na radionici je takođe predstavljen i Europass kao cjelokupni portfolio sačinjen od pet dokumenata namijenjen za predstavljanje stečenih znanja, vještina, iskustava i kvalifikacija na jasan, uporediv i pouzdan način.

Studenti su sa radionice ponijeli nova saznanja i lijepa iskustva, a djelić atmosfere pogledajte na fotografijama.   U prilogu se nalazi i uputstvo za pisanje navedenih dokumenata, kao i informacija o Europass-u.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.