Eduroam CAT - instaler za pristup eduroam servisu




Eduroam CAT - instaler za pristup eduroam servisu

Centar Informacionog sistema ima zadovoljstvo da vas obavijesti da vam od sada pružamo unaprijeđeni eduroam servis - edu cat instaler, koji olakšava pristup eduroam servisu time što korisnici sada mogu preuzeti instaler za svoj uređaj na stranici https://cat.eduroam.org/ čime se apsolutno pojednostavljuje konfigurisanje uređaja za eduroam. 

Da se podsjetimo šta je eduroam - eduroam (educational roaming) je besplatan servis za pristup Internetu. Svojim korisnicima omogućava bezbjedan, brz i jednostavan pristup Internetu širom svijeta, bez potrebe za otvaranjem dodatnih naloga, korištenjem već postojećeg korisničkog imena i lozinke kreirane na univerzitetskoj jedinici u kojoj rade ili studiraju.

Korisnici ovog servisa su studenti i zaposleni u naučno-istraživačkim i obrazovnim institucijama širom svijeta.

U Crnoj Gori ga mogu koristiti studenti, profesori, predavači, naučnici, istraživači i svi drugi zaposleni u institucijama članicama Akademske mreže Univerziteta Crne Gore (AMUCG).

eduroam je osim u Crnoj Gori dostupan u brojnim naučno-istraživačkim i obrazovnim institucijama u 67 zemalja Evrope i svijeta.

 

Mapa eduroam servisa u Evropi

Image



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.