Sastanak sa delegacijom Pekinškog tehnološkog instituta




Sastanak sa delegacijom Pekinškog tehnološkog instituta

Direktorice Instituta Konfucije na Univerzitetu Crne Gore Milena Đukanović i Sandra Luo sastale su se sa predstavnicima Pekinškog tehnološkog instituta  koji su posjetili Univerzitet Crne Gore sa ciljem razmatranja mogućnosti uspostavljanja saradnje u oblasti razmjene studenata i profesora, kao i rada na zajedničkim projektima.

U Delegaciji Pekinškog univerziteta bili su Wang Zhanjun, direktor Centra za postdiplomske studije, Ying Wang, direktor Kancelarije za međunarodne studente, Zong Xin iz Kancelarije za međunarodne studente i Xiao Wnying prodekanom doktorske škole.

Direktorice Instituta su predstavili aktivnosti Instituta Konfucije u Crnoj Gori i izgradnje mosta saradnje između dvije zemlje.  

Oni su do sada posjetili Hrvatsku, Bosnu i Crnu Goru, a Univerzitet Crne Gore je prva institucija iz Crne Gore sa kojom uspostavljaju saradnju. Na Univerzitetu Crne Gore sastali su se i sa prorektoricom UCG Irenom Orović. 

Na sastanku je najavljeno potpisivanje Memoranduma o razumijevanju koji će otvoriti mogućnost da studenti Univerziteta Crne Gore idu na razmjenu na Pekinški tehnološki institut, kao i mogućnost da svršeni studenti UCG dobiju stipendije za magistarske i doktorske studije u Kini.

Razmjena nastavnog osoblja bila je takođe tema sastanka. Pored stipendija za razmjenu, magistarske i doktorske studije Pekinškog institutu tehnologije, postoji mogućnost dobijanja stipendija za kratke ljetnje kurseve u trajanju od četiri nedjelje za izučavanje kineskog jezika i kulture.

Pekinški tehnološki institut osnovan je 1940. godine i ima nekoliko kampusa u Pekingu. U oblasti inženjerskih nauka svrstan je u 10 najboljih na svijetu. Univerzitet ima više od 293 partnera iz 73 zemlje, a godišnje primi oko 2400 međunarodnih studenata.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.