Ambasador Kine obaviješten o učešću na Radionici za evropske mlade lidere




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Direktor Instituta Konfucije na Univerzitetu Crne Gore Milena Đukanović obavijestila je ambasadora Kine u Crnoj Gori Cui Zhivei o učešću na Drugoj radionici za evropske mlade lidere. Ambasador Cui Zhivei joj je čestitao na učešću i pitao o detaljima radionice.

Đukanović je izrazila iskrenu zahvalnost g. Cui Zhivei na pozivu i detaljno izvijestila o radionici.

Rekla je da je to šesti put da je u Kini, gdje joj je sve već dobro poznato i blisko, posebno u Pekingu.

Druga radionica za evropske mlade lidere, koju je organizovala Kineska diplomatska akademija, održana je u Pekingu i Ženjiang od 12. juna do 20. juna. Na radionici je prisustvovalo 28 delegata iz nekoliko evropskih zemalja, kineskih diplomata, privrednika i stručnjaka. A teme o kojima se diskutovalo na radionici bile su blisko povezane sa njenom glavnom.

Tokom konferencije delegirani su bili pozvani da posjete Kinesko ministarstvo inostranih poslova, kompaniju Huavei i Diaoiutai Guesthouse.

Najzad poslanici su posjetili kompaniju Dako, Muzej kulture kisa, Huilong ​​E-grad Međunarodna logistika, Retech Digital Industri Park, Kina-Švajcarski industrijski park, Ženjjiang Dalu generalni aerodrom, Zhenjiang Citi Planning Hall i drevni Ksijin Ferri.

Gdin Cui Zhivei se saglasio sa izveštajem i rekao da je ova radionica blisko povezana sa razvojem kineskog i evropskog razvoja,  da je od velike važnosti i istakao značaj Diaoiutai Guesthouse i Zhenjiang. 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.