Best of South and East




Best of South East je program razvoja i obrazovanja za talentovane i vrijedne studente iz regiona, koji sprovode Steiermärkische Sparkasse Bank i Univerzitet u Gracu. Cilj programa je da studentima pruži priliku da dobiju međunarodno radno iskustvo i omogući dalje usavršavanje, te im na taj način olakša da počnu svoj profesionalni put. Za program se mogu prijaviti studenti prava i ekonomije sa svih univerziteta u Crnoj Gori, koji:

•  završavaju trogodišnje studije

•  počinju ili su na specijalističkim studijama

•  imaju odlično znanje engleskog i dobro znanje njemačkog jezika

Studenti koji osvoje stipendije u prilici su da, tokom jednogodišnjeg boravka u Gracu, prođu obuku ili praksu u Steiermärkische Sparkasse Bank ili drugom štajerskom preduzeću. Odabrani predmeti na Univerzitetu u Gracu zaokružiće akademsku obuku i obrazovanje studenata. Oba programa (program za studente i program za diplomce) traju jednu godinu (od septembra do avgusta).

•  Studenti koji žele da učestvuju u  programu prakse (internship) moraju biti na trećoj godini studija, a ovaj program im daje mogućnost da posljednju godinu studija završe na matičnom univerzitetu tokom jednogodišnjeg boravka u Gracu. Dvomjesečna ljetna praksa po završetku akademske godine omogućava učesnicima upoznavanje s dnevnim poslovanjem Steiermärkische Sparkasse Bank u nekoj od njenih filijala širom štajerske oblasti ili Jugoistočne Evrope.

•  Odabrani studenti postdiplomskih studija za program obuke  uz jednogodišnju obuku u Steiermärkische Sparkasse Bank ili drugom štajerskom preduzeću i pohađanje odabranih predmeta, imaju priliku i da poboljšaju svoje znanje jezika. Posljednji mjesec ove obuke održaće se u jednoj od njenih filijala u jugoistočnoj Evropi.

Rokovi za podnošenje prijava su u martu ili aprilu svake godine.

Više informacija možete pronaći ovdje.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.