Mobilnost studenata: Erasmus+ konkursi objavljeni u ljetnjem semestru 2023-24.




Pozivamo studente Univerziteta Crne Gore koji su završili prvu godinu osnovnih studija da posjete veb-stranicu Kancelarije za međunarodnu saradnju i mobilnost i informišu se o dostupnim prilikama za razmjenu na nekom od partnerskih univerziteta širom Evrope.

Sve prilike za Erasmus+ mobilnost u zimskom semestru 2024/25. mogu se pronaći u objavljenim konkursima sa navedenim uslovima prijavljivanja.

  • Važna napomena za sve Erasmus+ konkurse: Predlog Ugovora o učenju  predstavlja obavezan dokument za prijavljivanje, i veoma je važno na vrijeme početi sa sastavljanjem liste predmeta ili aktivnosti i blagovremeno se obratiti prodekanu za međunarodnu saradnju sa zahtjevom za provjeru i odobrenje Ugovora o učenju. 
  • Studenti se mogu prijaviti za mobilnost na studijskom nivou u okviru kojeg su upisani. Dakle, studenti, koji završavaju treću (posljednju) godinu osnovnih studija, ne mogu se prijaviti za prvi semestar master studija
  • Saglasno pravilima Erasmus+ programa studenti mogu boraviti na razmjeni najviše 12 mjeseci u toku istog studijskog ciklusa.

ULYSSEUS PRILIKE ZA MOBILNOST STUDENATA

Korisne informacije za odlazne studente

Iznosi stipendija 

Pravila i kriterijumi

Rezultati selekcije 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.