Sastanak o uspostavljanju alumni strukture Univerziteta Crne Gore sa predstavnicima organizacionih jedinica




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Sastanak sa predstavnicima organizacionih jedinica, tj. alumni klubova Univerziteta Crne Gore imao je za cilj uspostavljanje jasnih smjernica za osnivanje i razvoj alumni strukture. Prisutnima je predstavljena i nedavno usvojena Alumni strategija Univerziteta Crne Gore, kao i onlajn platforma alumni zajednice našeg univerziteta.

Sastanak je započeo uvodnim obraćanjem prorektorice za međunarodnu saradnju prof. dr Sanje Peković, naglašavajući važnost dugoročnih odnosa između Univerziteta Crne Gore i njegovih diplomiranih studenata. Istaknuta je uloga alumni mreže u promociji institucije, podršci trenutnim studentima, kao i u otvaranju novih poslovnih i profesionalnih prilika za diplomce.

Prezentaciju Alumni strategije Univerziteta Crne Gore prisutnima je održao mr Filip Petrović, saradnik na projektima. Strategija predstavlja krucijalan dokument koji definiše pravce razvoja alumni strukture UCG u periodu od 2024-2029 godine, a kroz akcioni plan jasno su prikazane aktivnosti i indikatori praćenja uspjeha.

Sve benefite od onlajn platforme alumni zajednice prisutnima je predstavila dr Srna Sudar, šefica Kancelarije za projekte UCG. Onlajn platforma predstavlja moćan alat ne samo za prikupljanje neophodnih podataka i vođenje evidencije o alumnistima, već služi i za njihovo umrežavanje i ostvarivanje raznih vidova saradnje, od koje benefite mogu imati Univerzitet Crne Gore i cjelokupno društvo, s obzirom na činjenicu da od osnivanja Univerziteta, do danas, broj diplomiranih studenata na Univerzitetu Crne Gore iznosi skoro 90.000.

Sastanak je pratila i diskusija o pravnom okviru samih alumni klubova, a pored toga prisutni su razmijenili svoja iskustva i ideje o najboljim načinima za angažovanje diplomiranih studenata, tj. alumnista. Identifikovane su ključne oblasti na kojima je potrebno raditi kako bi se uspostavila održiva i efikasna alumni struktura, kao što su potreba za redovnom komunikacijom, inicijative za održavanje raznih događaja, pa čak i organizacija događaja donatorskog i filantropskog karaktera. Na kraju sastanka, dogovorene su konkretne akcije i rokovi za implementaciju predloženih inicijativa.

Ovaj sastanak predstavlja važan korak ka izgradnji održive i dinamične alumni strukture Univerziteta Crne Gore, koja će kontinuirano doprinositi razvoju institucije i podršci njenim članovima, ali i studentima i široj zajednici.  



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.