ERA TALENT Poziv za umnožavanje uticaja EURAXESS Hub-ova




ERA TALENT Poziv za umnožavanje uticaja EURAXESS Hub-ova

Projekat ERA TALENT

Projekat ERA TALENT ima za cilj dalji razvoj usluga koje pruža EURAXESS mreža, kroz reformu njene strukture, sa ciljem da podrži razvoj karijere istraživača u Evropi, šireći im karijerne putanje u akademskoj zajednici, industriji, biznisu, javnom i nevladinom sektoru. Projekat takođe ima za cilj da otvori put za integraciju EURAXESS-a u ERA Talent Platformu, predstojeći veb portal Evropske komisije koji sveobuhvatno podržava istraživače u razvoju njihove karijere u okviru Evropskog istraživačkog prostora, povezuje istraživače i institucije i poboljšava zapošljivost, iskorišćenost talenata i šeme mobilnosti.

Obim poziva

ERA TALENT poziv za umnožavanje uticaja EURAXESS Hub-ova ponudiće jasnu, ciljanu finansijsku podršku strankama koje su članice EURAXESS-a, ali ne učestvuju direktno u ERA TALENT projektu kao korisnici.

Da bi se obezbijedio uticaj na cijelu EURAXESS mrežu i imalo koristi od svih pet hub-ova, u ovom pozivu biće odabrano do 25 projekata manjeg obima.

Ukupan budžet za poziv je 592.000,00 €. Pojedinačni predlozi projekata mogu biti finansirani do 23,780 € (uključujući indirektne troškove).

Kriterijumi

Spisak zemalja koje mogu učestvovati na ovom pozivu (https://ec.europa.eu/info/funding-tenders/opportunities/portal/screen/m…) je uključen u Aneks 2.

Potrebno je članstvo u EURAXESS-u (na bilo kom nivou) podržano Deklaracijom o posvećenosti koju su propisno potpisale relevantne institucije prije 01.09.2022. g.

Vodič za podnosioce prijava, formular za prijavu i obrazac budžeta projekta možete pronaći ovdje.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.