EURAXESS program stažiranja za istraživače koji imaju status izbjeglica ili raseljenih lica u Evropi




<span class="CyrLatIgnore">EURAXESS</span> program stažiranja za istraživače koji imaju status izbjeglica ili raseljenih lica u Evropi

ERA Talent tim objavio je otvaranje poziva za istraživače koji imaju status izbjeglica ili raseljenih lica. Finansiranje prvih objavljenih poslova počeće nakon evaluacije i rangiranja prijava istraživača. Registracija kompanija i i objavljivanje novih ponuda za posao nastaviće se dok se opredijeljena  finansijska sredstava ne utroše, a ovo je ujedno i poziv kompanijama i nevladinim organizacijama da se pridruže pozivu. Sve informacije se nalaze u odjeljku sa čestim pitanjima.

O programu   

Učešće u EURAXESS programu stažiranja je dobrovoljno. Kandidati, tj. istraživači i organizacije, mogu povući svoju prijavu u bilo kom trenutku prije potpisivanja ugovora.  Program je počeo 20. februara 2024. i završiće se 31. januara 2025. godine. Tokom ovog perioda biće nekoliko presijeka sa referentnim datumima, ako bude potrebno, dok se finansijska sredstava projekta ne utroše. Svaki refernetni datum biće objavljen na veb stranici programa. Predviđeno je da se istraživačima nadoknadi trud i vrijeme utrošeno tokom stažiranja. Isplate se zasnivaju na prosječnoj mjesečnoj plati zemlje u kojoj stažiraju.

Univerzitet „Sv. Kliment Ohridski” u Sofiji (SU) će voditi program i pomagati učesnicima tokom cijelog procesa. Praćenje stažiranja biće obezbijeđeno redovnom komunikacijom između (SU) tima i mentora iz tima organizacije koja je domaćin na početku, u srednjoj fazi, na kraju stažiranja i u bilo kom trenutku kada mentor treba da komunicira o pitanjima vezanim za stažiranje i u svrhu redovnog prikupljanja povratnih informacija.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.