Poziv za podnošenje prijava za učešće u višestruko nagrađivanom međunarodnom pred-akceleratorskom programu EIT Jumpstarter 2024




Poziv za podnošenje prijava za učešće u višestruko nagrađivanom međunarodnom pred-akceleratorskom programu <span class="CyrLatIgnore">EIT Jumpstarter</span> 2024

EIT Jumpstarter kombinuje kreativnu zajednicu, napredno znanje, stručne trenere i mentore i pristup mreži EIT zajednice širom Evrope. Uz doprinos najboljih stručnjaka u klasi i jedinstveni nastavni plan i program, pruža podršku da inovativne ideje pretvorite u održivo poslovanje.

Strateški cilj ovog programa je stvaranje održivog uticaja u regionu Centralne i Istočne Evrope i Južne Evrope kroz podsticanje inovacija i preduzetništva. Koncept programa potiče od stvarnih potreba inovacionog ekosistema ovih regiona. Zemlje se suočavaju sa sličnim izazovima - imaju ogroman inovativni potencijal sa sjajnim naučnim umovima, ali rezultati istraživanja će verovatno ostati u laboratorijama. U isto vreme, mnogi zahtjevi i potrebe preduzeća nijesu ispunjeni. Da bi se prevazišli ovi izazovi povezivanjem inovativnih rješenja sa artikulisanim zahtjevima industrije i povećanjem konkurentnosti regiona, šest EIT zajednica udružilo se kako bi zajednički vodili EIT Jumpstarter: EIT Health, IT RavMaterials, EIT Food, EIT InnoEnergy, EIT Manufacturing i EIT Urban Mobility organizuju takmičenje. Oni okupljaju preduzeća, istraživačke centre i univerzitete kao partnere stvarajući povoljno okruženje za procvat kreativnog mišljenja i inovacija.

Program je obučio više od 970 start-up timova od 2017. godine, a interesovanje za ovo takmičenje raste. U 2019. godini EIT Jumpstarter je osvojio nagradu za najbolju inicijativu za obuku udruženja u okviru nagrada Evropskog udruženja (the Best Association Training Initiative Award of the European Association Awards).

Nije potrebna naknada za pridruživanje EIT Jumpstarter-u – pristupite mentorstvu, stručnom vođenju i zajednici kolega preduzetnika bez ikakvog finansijskog opterećenja. Iskoristite ovu priliku i prijavite se sada putem 15-minutnog procesa registracije u kome ćete odgovoriti na pitanja o vašoj ideji, potencijalnim klijentima, šta čini ideju jedinstvenom i koji su to glavni izazovi i rizici. Uz EIT Jumpstarter, možete pristupiti najvećoj mreži inovacija EIT zajednica. Nadmetaćete se za ogromnu prvu nagradu do 10.000 eura u devet kategorija.

Rok za prijavljivanje je 26. april, a više detalja o programu se nalazi na linku: EIT Jumpstarter Application Form.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.