Ulysseus & Erasmus+ prezentacija za studente i osoblje




Ulysseus & Erasmus+ prezentacija za studente i osoblje

Pozivamo studente i osoblje da nam se pridruže 20. marta u 12.00 časova i prisustvuju prezentaciji Ulysseus mreže evropskih univerziteta na Filozofskom fakultetu. 

Studenti će biti u prilici da se upoznaju sa  trenutnom ponudom, ali i budućim prilikama za usavršavanje i mobilnost unutar Alijanse, kao i da dobiju više informacija o proceduri za prijavu i načinu funkcionisanja Erasmus+ programa mobilnosti. Pored Ulysseus alijanse, predstavnici Tehničkog univerziteta u Rigi i Univerziteta Foro Italico u Rimu će prezentovati svoje univerzitete. 

Agenda:

  • 12.00 - Erasmus+ program za mobilnost studenata
  • 12.15 - Ulysseus mreža evropskih univerziteta
  • 12.30 - Univerzitet  Foro Italico u Rimu
  • 12.45 - Tehnički univerzitet u Rimu
  • 13.00 - Pitanja i odgovori

 

Univerzitet Crne Gore je prethodne godine postao punopravni član Ulysseus mreže evropskih univerziteta čiji je cilj povezivanje najprestižnijih institucija visokog obrazovanja u Evropi kako bi se udruženo prevazišli najveći izazovi današnjice. Program ovog projekta nudi širok spektar mogućnosti za usavršavanje i razmjenu studentima, profesorima, istraživačima i neakademskom osoblju. Univerziteti koji su dio ove Alijanse, pored Univerziteta Crne Gore, su: Univerzitet u Sevilji, Univerzitet u Đenovi, Univerzitet Azurna obala, Univerzitet primjenjenih nauka Haga-Helia, Tehnički univerzitet Košice, Univerzitet u Minsteru i Preduzetnička škola MCI.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.