Rezultati selekcije




Rezultati selekcije prijavljenih kandidata za Ulysseus konkurse objavljene u ljetnjem semestru 2023/24. se nalaze u prilogu objave.

Nominacija kandidata ne znači da je studentu odobrena stipendija, već je potrebno ispuniti proceduru prijavljivanja partnerskog univerziteta prema smjernicama koje će nominovanom studentu biti dostavljene u roku od nekoliko radnih dana nakon poslate nominacije. Nakon uspješne prijave student dobija potvrdu da je mobilnost prihvaćena i stipendija odobrena u vidu pisma o prihvatanju LETTER OF ACCEPTANCE koje je potpisano i pečatirano od strane partnerskog univerziteta. Prije odlaska na mobilnost student mora imati, pored ostalih dokumenata, potpisanu finalnu verziju: LEARNING AGREEMENT i GRANT AGREEMENT. Uz ovu dokumentaciju student je u obavezi da prije odlaska kupi zdravstveno osiguranje i izvadi vizu. O svim zahtjevima student će biti obaviješten od strane partnerskog univerziteta.

Nerijetko se dešava da mejlovi ostanu u spam folderu, pa savjetujemo da nominovani kandidati redovno provjeravaju e-poštu.

U slučaju da student iz određenih razloga odustane od prijave mora da pošalje mejl na: ulysseusmobility@ucg.ac.me.

Saglasno pravilima Erasmus+ programa studenti mogu boraviti na razmjeni najviše 12 mjeseci u toku istog studijskog ciklusa.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.