Deseti broj časopisa Ecologica Montenegrina objavljen




Deseti broj časopisa Ecologica Montenegrina objavljen

Deseti broj časopisa Ecologica Montenegrina, naučni elektronski časopis, otvorenog „open access“ pristupa je nedavno objavljen, a radovi objavljeni u njemu dostupni su na sljedećem linku.

Ecologica Montenegrina je počela sa publikovanjem 2014. godine, a objavljuje naučne radove iz oblasti taksonomije, fundamentalne i aplikativne ekologije i biogeografije, kazao je predsjednik Naučnog odbora Univerziteta Crne Gore Vladimir Pešić.

„Veliki broj radova objavljenih u Ecologica Montenegrina izazvao je međunarodnu pažnju svjetskih medija kao što su NBC News, National Geographic, The Huffington Post. Informacije o otkrićima objavljenim u časopisu Ecolgica Montenegrina prenijeli su i poznati naučni portali kao što su Science Daily, i Science Thoughts koji je prošle godine objavio priču o otkriću novih vrsta pijavice sa Prokletija“, naveo je Pešić.

 Naučni odbor časopisa čine vodeći naučnici iz oblasti fundamentalne ekologije i istraživanja biodiverziteta. Časopis je besplatan za autore čiji radovi prođu recenziju. Svi radovi objavljeni u Ecologica Montenegrina mogu se kopirati, skidati i štampati besplatno.

Časopis je indeksiran u Scopus indeksnoj bazi i jedan je od dva Crnogorska časopisa koja se nalaze u ovoj renomiranoj bazi časopisa - Scopus Source List.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.