Rektorka razgovarala sa delegacijom Univerziteta u Beču o razvoju doktorskih studija




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Rektorka Univerziteta Crne Gore prof. Radmila Vojvodić razgovarala je danas sa delegacijom Univerziteta u Beču o značaju i razvoju doktorskih studija.

Rektorka se sastala sa direktorom Doktorskih studija Univerziteta u Beču dr Lucasom Zinerom i ekspertkinjama u Centru za doktorske studije te visokoškolske ustanove, dr Bjankom Lindorfer i dr Barbarom Leitner.

Na sastanku su bili i prof. dr Melita Kovačević sa Sveučilišta u Zagrebu, koja u okviru projekta REDOS priprema Strategiju doktorskih studija Univerziteta Crne Gore, rukovodilac Centra za doktorske studije UCG prof. dr Zdravko Krivokapić i član Odbora doktorskih studija i rukovodilac REDOS projekta prof. dr Radovan Stojanović.

Rektorska se zahvalila kolegama iz Beča na podršći i spremnosti da podijele iskustvo u razvoju doktorskih studija, i podsjetila na veoma važnu ulogu koju u crnogorskom društvu ima Univerzitet Crne Gore kao jedina sveobuhvatna obrazovna ustanova.

Na sastanku je razgovarano o prijedlogu Strategije doktorskih studija i mogućoj pripremi pratećeg akcionog plana, koji bi bio ambiciozan, ali realan.

Saopšteno je i da je važno povezivanje naučne i istraživačke zajednice, kroz saradnju univerziteta, jer to doprinosi razvoju društva u cjelini. U tome važnu ulogu ima i razvoj doktorskih studija.

Na sastanku je pozdravljen integristički pristup Univerziteta Crne Gore, što omogućava bolji i brži razvoj ustanove u svim segmentima, pa i u oblasti doktorskih studija.  



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.