Filološki fakultet

Biografija - Stevović Irena




Biografija - Stevović Irena

Irena Stevović je rođena 22. septembra 1980. godine u Nikšiću. Osnovnu školu završila je u Podgorici, a srednje obrazovanje stekla u Umjetničkoj školi za muzičko i baletsko obrazovanje „Vasa Pavić“. Dobitnica je diplome „Luča“.

Diplomirala je 2008. godine na Filozofskom fakultetu u Nikšiću (Odsjek za srpski jezik i južnoslovenske književnosti). Godine 2009/2010. je na istom fakultetu upisala akademske magistarske studije, u okviru kojih je postigla prosječnu ocjenu položenih ispita „A“ (9,80). Odbranivši magistarsku tezu, pod nazivom „Frazeologizmi u razgovornom stilu Crne Gore“, 2012. godine stiče zvanje magistrice lingvističkih nauka.

Godine 2013/2014. upisuje doktorske studije (Smjer – nauka o jeziku) na Filološkom fakultetu u Nikšiću. Ispite polaže sa prosječnom ocjenom „A“ (9,80).

Od 2009. do 2010. godine radila je kao pripravnica u OŠ „Radojica Perović”, u Podgorici. Stručni ispit je položila sa prosječnom ocjenom 9,66.

Od 2014. godine radi kao saradnica u nastavi na Studijskom programu za crnogorski jezik i južnoslovenske književnosti Filološkog fakulteta u Nikšiću, na lingvističkoj grupi predmeta: Savremeni crnogorski jezik 1, Savremeni crnogorski jezik 2, Savremeni crnogorski jezik 3, Savremeni crnogorski jezik 4, Staroslovenski jezik 1, Staroslovenski jezik 2, Istorija crnogorskog jezika 1, Istorija crnogorskog jezika 2, Lingvistička stilistika.

Od 2015. do 2018. godine, pod pokroviteljstvom Univerziteta Crne Gore, vodila je Kurs crnogorskog jezika za strane studente, organizovan u okviru Erasmus+ programa.

Živi u Podgorici.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.