Medicinski fakultet

Biografija - Lakićević Novak




BIOGRAFIJA

Dr sc. med. Novak Lakićević je rođen  27.02.1961. godine u Nikšiću. Osnovnu školu i gimnaziju  je završio u Kolašinu.  Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu 1986. godine. Specijalizaciju iz neurohirurgije je započeo u Kliničko Bolničkom Centru Crne Gore u Podgorici 1991. godine. U periodu od 1994.-1996. nastavlja specijalističke studije u  Institutu za neurohirurgiju u Beogradu, gdje ih i završava sa odličnom ocjenom.  Magistarski rad pod nazivom „Rana hirurgija krvarećih aneurizmi moždanih krvnih sudova“ je odbranio 2005. godine na Medicinskom fakultetu  Univerziteta u Beogradu. Doktorsku disertaciju iz oblasti vaskularne neurohirurgije pod nazivom  „Intraoperativne rupture cerebralnih aneurizmi kao prognostički faktor za ishod liječenja“ je odbranio 2015. godine na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

PODACI O RADNIM MJESTIMA

U periodu od 1986-1991.godine radi kao ljekar opšte prakse u Domu zdravlja Kolašin. Od 1991. do 1996.god, obavlja specijalistički staž iz neurohirurgije na Klinici za neurohirurgiju Kliničkog Centra Crne Gore i Institutu za neurohirurgiju Kliničkog Centra  Srbije. Specijalistički ispit je položio 1996.godine u Institutu za neurohirurgiju Kliničkog Centra  Srbije, u Beogradu,sa odličnim uspjehom. U periodu od  1996.godine do 2000.god. radi kao specijalista neurohirurgije na Klinici za  neurohirurgiju Kliničkog Centra Crne Gore.  Od 2000.god. obavlja dužnosti  Direktora Klinike za neurohirurgiju KCCG.

U periodu od 2016. do 2019.godine angažovan je kao saradnik u nastavi na Medicinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore na predmetu Hirurgija. Od 2019.godine je angažovan, kao  istaknuti stručnjak iz prakse, na predmetu Hirurgija na Medicinskom i Stomatološkom fakultetu u Podgorici; na predmetu Bioetika i biomedicina na Medicinskom fakultetu u Podgorici, kao i na predmetu Zdravstvena psihologija i Neurologija na Fakultetu za priimjenjenu fizioterapiju u Igalu.

Izabran je u zvanje docenta, na Medicinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore, za predmete Hirurgija i Bioetika i biomedicina 2020.godine.

Član je Sudsko-medicinskog odbora Medicinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore. Predsjednik je Udruženja neurohirurga Crne Gore od 2018. godine, počasni je član Udruženja neurohirurga Srbije,član je izvršnog odbora Udruženja neurohirurga Jugoistočne Evrope- SEENS.

U neurohiruršku praksu u Crnoj Gori uveo je:

  • Upotrebu neurohirurškog mikroskopa u operacijama endokranijalnei spinalne patologije;
  • Operacije derivacije cerebrospinalnog likvora u dječjem uzrastu;
  • Operacije tumora mozga u dječjem uzrastu;
  • Operacije tumora mozga u zadnjoj lobanjskoj jami;

Bio je član  Nacionalne komisije za antidoping u sportu, Ministarstva sporta Crne Gore kao i član Nacionalne komisije za kvalitet i bezbijednost zdravstvene zaštite Ministarstva zdravlja.

Mentor je za oblast neurohirurgije za ljekare na specijalizaciji. Kontinuirano radi na svom stručnom usavršavanju, što se može sagledati kroz učešće na brojnim nacionalnim i međunarodnim stručnim i naučnim skupovima iz oblasti neurohirurgije. Bio je predsjednik, sekretar ili član organizacionih ili naučnih odbora većeg broja međunarodnih i nacionalnih stručnih skupova, kongresa, konferencija. Održao je brojna  predavanja po pozivu.  Usavršavao se u Rusiji, Francuskoj, Njemačkoj, Sloveniji, Srbiji. 

Bavi se naučno-istraživačkim radom, autor je i koautor više od 70 naučnih radova u međunarodnim i nacionalnim časopisima i kongresima koji se nalaze u medjunarodnoj naučnoj  bazi podataka.Autor je 8, a koautor  9 stručnih knjiga iz oblasti neurohirurgije.

 

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.