Elektrotehnički fakultet

Biografija - Vujošević Snežana




Biografija - Vujošević Snežana

Snežana Vujošević je rođena 5. 9. 1964. godine u Beogradu. Osnovnu školu i gimnaziju završila je u Titogradu. Nosilac je diploma "Luča" i "Luča I"

            Školske 1983/84. godine upisala se na Elektrotehnički fakultet u Titogradu, smjer Energetika. Diplomirala je na istom Fakultetu 15.11.1987. godine, sa prosječnom ocjenom 9,25. Diplomski rad pod nazivom: "Mogućnost optimalnog korišćenja globalnog sunčevog zračenja primjenom solarnih kolektora" odbranila je sa ocjenom 10.

Nakon diplomiranja upisala se na postdiplomske studije na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, gdje je položila sve ispite sa prosječnom ocjenom 10. Magistarski rad odbranila je na Elektrotehnićkom fakultetu u Beogradu  dana 15.10.1991. godine.

Poslije uspješno okončanih postdiplomskih studija nastavila je istraživački rad na Katedri za elektroenergetske sisteme.

Na Elektrotehničkom fakultetu u Podgorici odbranila je 16.07.2018. god. doktorsku disertaciju pod nazivom: „Analiza naponskih poremećaja, detekcija, klasifikacija i lokalizacija zemljospojeva kod nadzemnih elektroenergetskih vodova primjenom EMD metode  "

            U proteklom periodu učestvovala je u izvođenju računskih vježbi iz sljedećih predmeta: Osnove elektrotehnike I, Osnove elektrotehnike II,  Visokonaponske mreže i vodovi, Tehnika visokog napona, Elektrodistributivni sistemi, kao i iz Projekta II, Projekta III, Projekta IV,  Projektovanja pomoću računara u EES. Takođe je učestvovala i u izvođenju laboratorijskih vježbi iz Osnova elektrotehnike I, Osnova elektrotehnike II,  Teorije električnih kola, Tehnike visokog napona, Relejne zaštite i Električnih mjerenja .

            Na Studijama primijenjenog računarstva drži vježbe iz predmeta Projektovanje informacionih sistema i Osnovi matematike u računarstvu.

Od 1988.-1992. godine radila je kao asistent-pripravnik na  Katedri za postrojenja električne snage.

Od 1993.-2007. godine radila je kao asistent na  Katedri za postrojenja električne snage

Od 2007. godine radi kao saradnik u nastavi., a od 2015. godine kao viši stručni saradnik na  Elektrotehničkom fakultetu u Podgorici.

Avgusta 1998. bila je učesnik na na   7th International Solar Energy Training Workshop organizovanog od strane  Gansu Natural Energy Research Institute, Lančou, Kina.

Jula 2000. učestvovala je na 1st International Training Workshop on Solar Energy Application Techniques, organizovanog od strane Ministarstva nauke i tehnike Kine i Gansu Natural Energy Research Institute, Lančou, Kina.

 

 NAUČNO-ISTRAŽIVAČKI I STRUČNI RAD

  Naučno-istraćivački i stručni rad mr Snežane Vujošević uglavnom se odvijao u oblasti Elektroenergetskih sistema.

 

E-mail: snezav@ac.me



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.