Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Biografija - Šljivić Ranko




Biografija - Šljivić Ranko

Vanredni je profesor od 2007.g. Na Filozofskom fakultetu trenutno predaje pedagoški menadžment na odsjeku za predškolsko obrazovanje, a prije toga menadžment u obrazovanju na grupi za pedagogiju i psihologiju marketinga na odsjeku za psihologiju. Na fakultetuza sport aktivno predaje predmete didaktiku-tepriju obrazovanja i nastave, kao i pedagogiju sporta, menadžment u medijima i sportski menadžment. Gostujući je profesor na Filozofskom fakultetu „Ćirilo i Metodije“ u Skoplju na pedagogiji i psihologiji.

Diplomirao je na Fakultetu za fizičko vaspitanje Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio i magistarske studije 2003.g, a potom, 2005.g. doktorirao u Novom Sadu, užu naučnu oblast, psihologiju menadžmenta.

Radno iskustvo: Radnu karijeru počeo je kao nastavnik u JU OŠ “Jovan Draganić”-Petrovići od 1983. do 1989.g. nastavnik u JU OŠ “Braća Ribar” Nikšić od 1989 do 2000.g. i direktor iste ustanove do danas.         

Ostalo: Radio je ikao predsjednik Upravnog odbora RTV NK, član Savjeta za razvoj i zaštitu lokalne uprave i predsjednik Etičke komisije za kontrolu rada javnih funkcionera.

Autor je više radova i knjiga, udžbenika i priručnika, kao i predavač i koautor u više zbirki radova direktora obrazovnih ustanova Crne Gore.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.