Prirodno-matematički fakultet

Biografija - Vukoslavčević Vanja




Biografija - Vukoslavčević Vanja

Rođena sam 11.11.1965. godine u Bačkoj Topoli. Osmogodišnju i srednju prirodno-matematičku školu završila sam u Baru. Za rezultate postignute u oba navedena školovanja dobila sam diplomu ”Luča”. Učestvovala sam na takmičenjima iz matematike .

               Maja 1989. godine diplomirala sam na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu, odsjek za matematiku, smjer numerička matematika i kibernetika, sa prosječnom ocjenom 8.47.

 U oktobru 1989. upisala sam poslijediplomske studije na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu, odsjek matematika, smjer Numerička matematika. Sve ispite sam položila do jula 1993. godine sa prosječnom ocjenom 9.33. Magistarski rad pod nazivom ”Metoda konačnoh elemenata u rješavanju singularno perturbovanih problema” odbranila sam 1994. godine na PMF-u u Novom Sadu (mentor prof. dr Katarina Surla).

               U međuvremenu sam radila kao profesor programskih jezika (Paskal, Cobol i Basic) u Školskom centru u Baru, a zatim dvije godine u Karlovačkoj gimnaziji kao profesor matematike i informatike.

               Oktobra 1993. godine zaposlila sam se kao saradnik u nastavi na Prirodno-matematičkom fakultetu u Podgorici. Sljedeće godine izabrana sam u zvanje asistenta na istom fakultetu.

               Od 1. februara 1997. god. do 1. februara 1999. godine provela sam na usavršavanju u Moskvi, na fakultetu VniK Državnog Moskovskog Univerziteta ”M. V. Lomonosov”  gdje sam, pod rukovodstvom prof. dr A. V. Gulina, radila na problemima stabilnosti nekih diferencnih šema.

               Doktorsku disertaciju »Stabilnost diferencnih postupaka za rješavanje diferencijalnih jednačina « odbranila sam 1999. godine na PMF-u u Novom Sadu (mentor prof. dr Katarina Surla). Maja 2000. godine izabrana sam u zvanje docenta, a 2005. god. i u zvanje vanrednog profesora  na Prirodno-matematičkom fakultetu u Podgorici za predmete Numerička analiza na PMF-u,  Matematika 1 i Matematika 2 na nematičnim fakultetima.

               Osnivač i predsjednik sam Udruženja matematičara ”Piramida” , koje se bavi popularizacijom matematike. Osnivač sam i istoimene škole za matematiku  za učenike osnovnih i srednjih škola koja je radila od 2000. god. do 2003. god. u Podgorici i Baru.

Od školske 1999/2000 do njenog zatvaranja predavala sam Numeričku matematiku u Matematičkoj gimnaziji (Gimnazija ”S. Škerović”) u Podgorici.

               Tokom raspusta godine 2007. i 2008. boravila sam na usavršavanju na Matematičkom fakultetu u Corku, Irska, gdje sam radila po pozivu sa prof. dr Martinom Stynesom.

               Kooautor sam nekoliko matematičkih knjiga za učenike osnovnog i srednjoškolskog uzrasta.

               Koautor i predavač sam na seminarima posvećenim edukaciji učitelja u nastavi matematike.

               Govorim engleski i ruski.

PODACI O IZBORIMA U ZVANJA I RADNIM MJESTIMA

- Školske 1990/91 radila kao profesor programskih jezika (Paskal, Cobol i Basic) u Školskom centru u Baru, a zatim dvije godine u Karlovačkoj gimnaziji kao profesor matematike i informatike.

- Oktobra 1993. godine zaposlila sam se kao saradnik u nastavi na Prirodno-matematičkom fakultetu u Podgorici.

- Godine 1994 izabrana sam u zvanje asistenta na Prirodno-matematičkom fakultetu u Podgorici. 

- Maja 2000. godine izabrana sam u zvanje docenta na Prirodno-matematičkom fakultetu u Podgorici za predmete Numerička analiza na PMF-u,  Matematika 1 i Matematika 2 na nematičnim fakultetima.

- Godine 2005. Izabrana sam u zvanje vanrednog profesora  na Prirodno-matematičkom fakultetu u Podgorici za predmete Numerička analiza na PMF-u,  Matematika 1 i Matematika 2 na nematičnim fakultetima.

- Od školske 1999/2000 do njenog zatvaranja predavala sam Numeričku matematiku u Matematičkoj gimnaziji (Gimnazija ”S. Škerović”) u Podgorici.

- Tokom raspusta godine 2007. i 2008. boravila sam na usavršavanju na Matematičkom fakultetu u Corku, Irska, gdje sam radila po pozivu sa prof. dr Martinom Stynesom.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.