Građevinski fakultet

Biografija - Ivana Ćipranić




Biografija - Ivana Ćipranić

Ivana Ćipranić, rođena Nikolić, rođena je 1. aprila 1978. godine u Nikšiću. Osnovnu školu i Gimnaziju je završila u Nikšiću. Dobitnik je diplome Luče za Osnovnu i Srednju školu.

 Na Građevinski fakultet Univerziteta Crne Gore upisala se 1996. godine. Diplomirala je na Građevinskom fakultetu UCG 2002. godine, sa prosjekom 9,0. Dobitnik je studentske nagrade grada Podgorice "19. decembar" i plakete Univerziteta Crne Gore za najboljeg studenta Univerziteta, oblast tehničkih nauka.

 Doktorsku disertaciju pod nazivom „Metodologija izbora optimalne veličine osnovne zone bilansiranja (OZB) u vodovodnim sistemima“ odbranila je 11. 7. 2015. godine, na Građevinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

 Učestovala je aktivno sa brojnim privrednim organizacijama i bila povezana sa radom u struci i privredi kroz veliki broj projekata, tehničkih revizija i nadzora na hidrotehničkim objektima. Član je Inženjerske Komore Crne Gore. Objavila je preko 80 radova publikovanih u domaćim i stranim časopisima, izlaganih na naučnim i stručnim skupovima u zemlji i inostranstvu.

 U periodu 2003-2020. godine zaposlena je na Građevinskom fakultetu UCG, u zvanju saradnika u nastavi, na više predmeta iz oblasti Hidrotehnike. Od 2017. godine obavlja poslove prodekana u nastavi.

 Od 2020. godine  zaposlena je na Građevinskom fakultetu UCG, u zvanju docenta, na grupi predmeta iz oblasti Hidrotehnika.

 Koautor je knjige „Komunalna hidrotehnika-teorijske osnove i riješeni primjeri“, koja se koristi kao udžbenička literatura na osnovnim, specijalističkim i master akademskim studijama na Građevinskom fakultetu u Podgorici.

Aktivno je sarađivala sa brojnim organizacijama i učestvovala u izradi projekata, vršenju tehničke revizije i nadzorima nad građenjem objekata iz oblasti hidrotehnike.

 Njen dosadašnji naučnoistraživački rad odnosi se na probleme iz oblasti vodnog inženjerstva.

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.