Građevinski fakultet

Biografija - Žugić Ljiljana




Biografija - Žugić Ljiljana

Ljiljana Žugić je rođena 1967. godine u Pljevljima, gdje je završila osnovnu i srednju školu - gimnaziju "Tanasije Pejanović", matematički smjer - pomoćni istraživač u matematici. Diplomirala je na Konstruktivnom odsjeku Građevinskog fakulteta Univerziteta „Veljko Vlahović“ u Titogradu 1991. godine. 

Poslijediplomske studije Građevinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Odsjek za konstrukcije, Smjer - tehnička mehanika i teorija konstrukcija, upisala je 1991. godine. Magistarski rad pod nazivom ”Analiza mogućeg sudara nesimetričnih zgrada usled zemljotresa”, rađen pod mentorstvom prof. dr Stanka Brčića, odbranila je u martu 1997. godine i stekla zvanje magistra tehničkih nauka.

Doktorsku disertaciju pod nazivom ”Nelinearna analiza mostova sa kosim kablovima”, pod mentorstvom prof. dr Stanko Brčić, redovnog profesora Građevinskog fakulteta u Beogradu, odbranila je u maju 2009. godine na Građevinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, čime je stekla zvanje doktora tehničkih nauka.

Od 1991. do 1993. godine radila je kao stručni saradnik na Institutu za tehnička istraživanja u Podgorici. Na Građevinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore zaposlena je od marta 1993. godine kao saradnik u nastavi, a od decembra 1997. godine kao asistent na grupi predmeta iz oblasi Građevinske mehanike i teorije konstrukcija: Statika konstrukcija I, Statika konstrukcija II, Teorija površinskih nosača i Stabilnost i dinamika konstrukcija.

U zvanje docenta Univerziteta Crne Gore izabrana je u aprilu 2011. godine za predmete: Stabilnost i dinamika konstrukcija (Studijski program Građevinarstvo – Konstruktivni smjer), Teorija konstrukcija (Studijski program Menadžment u građevinarstvu), Primjena računara (Studijski program Menadžment u građevinarstvu) na Građevinskom fakultetu u Podgorici, kao i Statika konstrukcija na Arhitektonskom fakultetu u Podgorici.

U zvanje vanrednog profesora Univerziteta Crne Gore izabrana je u decembru 2016. godine za oblast Građevinska mehanika i konstrukcije, na Građevinskom fakultetu i nematičnim fakultetima.

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.