Biotehnički fakultet

Biografija - Jaćimović Vučeta




Biografija - Jaćimović Vučeta

 Rođen sam 25. jula 1965. godine u Kostenici, opština Bijelo Polje, Crna Gora. Osnovnu školu sam završio u Bistrici, a srednju školu u bjelopoljskoj Gimnaziji „Miloje Dobrašinović“, smjer – pomoćni istraživač u hemiji, 1984. godine. Školske 1985/86. godine upisao sam Agronomski fakultet u Čačku i 19.04.1991. godine odbranio diplomski rad pod naslovom: Đubrenje šećerne repe na proizvodnim površinama Poljoprivredne škole „Ljubo Mićić“ u Požegi, iz predmeta Agrohemija.

Postdiplomske studije sam upisao 1995/96. godine na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu, grupa Voćarstvo. Dvadeset devetog oktobra 1999. godine odbranio sam magistarsku tezu pod nazivom "Varijabilnost populacije i vrijednost selekcija drijena (Cornus mas L.) u rejonu Bijelog Polja". Doktorsku disertaciju pod nazivom "Biološko – tehnološke osobine selekcija drijena (Cornus mas L.)  u Gornjem Polimlju i mogućnosti razmnožavanja" odbranio sam 19. oktobra 2006. godine na istom fakultetu, čime sam stekao naučni stepen doktora poljoprivrednih nauka.

Do sada kao autor ili koautor objavio 65 naučnih i stručnih radova u domaćim i međunarodnim časopisima ili saopštio na naučnim skupovima, a koautor sam i tri međunarodne monografije.

Učestvovao sam u održavanju manifestacije „Dani drenjine“ u Nikšiću, koja se organizuje već 7 godina. Bio sam u član redakcije nacionalnog časopisa „Pčelarstvo“ i član Upravnog odbora bjelopoljskog udruženja pčelara. Učestvovao sam na mnogim pčelarskim manifestacijama kako u Crnoj Gori tako i u okruženju. Održao sam preko 15 predavanja iz oblasti Voćarstva i Pčelarstva na raznim tribinama.

PODACI O RADNIM MJESTIMA I IZBORIMA U ZVANJE

Od 01.01.1993. godine radio sam u Srednjoj poljoprivrednoj školi u Baru kao upravnik poljoprivrednog dobra. Zaposlen sam od 18.12.1995. godine u Biotehničkom institutu - Podgorica, sadašnjem Biotehničkom fakultetu, u Centru za kontinentalno voćarstvo, ljekovito i aromatično bilje – Bijelo Polje. U martu 2000. godine dobio sam zvanje višeg istraživača, a maja 2009. godine naučnog saradnika za kontinentalno voćarstvo.

Odlukom Vijeća Fakulteta od školske 2008/09. godine angažovan sam u nastavi na Osnovnim i Specijalističkim studijama poljoprivrede u Podgorici kao predavač na predmetima Pčelarstvo i Sortiment za ekološke sisteme gajenja kontinentalnog voća,  (Osnovne akademske studije poljoprivrede) i predmetima:  Proizvodnja gljiva, Medonosno bilje i proizvodi od pčela, Praktična nastava I (Specijalističke akademske studije). Na Primijenjenim studijama poljoprivrede u Bijelom Polju, na smjeru za Kontinentalno voćarstvo i ljekovito bilje predajem predmete: Pčelarstvo, Sistemi uzgoja i rezidba voćaka, Jezgraste voćke i Praktična obuka II.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.