03.12.2017

Liflet o COST Projektu "SMIRES"


Liiflet o projektu izučavanja i upravljanja povremenim rijekama i efemernim potocima na Evropskom nivou (SMIRES) dostupan je na nasem jeziku.
 
Povremene rijeke i efemerni potoci  (IRES) su vodeni tokovi koja prekidaju svoj tok i ponekad presušuju. IRES pokriva više od polovine svjetske riječne  mreže (sto je slučaj i sa Crnom Gorom) na globalnom nivou i nastavljaju i dalje da se šire zbog globalnih promjena.
 
SMIRES je COST akcija koju finansira Evropska unija sa ciljem umrežavanja, izgradnje kapaciteta i sintetiziranje znanja iz oblasti istraživanja i upravljanja IRES staništima. Okupili smo pripadnike akademske zajednice kao i menadžere u oblasti upravljanja vodama, iskusne istraživače kao i one na početku karijere, i naučnike iz različitih država kako bi ostvarili zajednički cilj: unaprijediti istraživanje i upravljanje IRES staništima. Naši članovi dijele različita  iskustva i stručnost koja će omogućiti razvoj novih i ponekad neočekivanih multidisciplinarnih rješenja koja zadovoljavaju ključne izazove u oblasti istraživanja i upravljanja IRES staništima

Dokumenti

Liflet_SMIRES.pdf


Facebook Viber Twitter Google LinkedIn StumbleUpon Tumblr Pinterest Email Print
Obavještenja   >>>

13.12.2017 Animal Ecology Research Group

COST Akcija DNAqua Net

DETALJNIJE

15.07.2017 Animal Ecology Research Group

Odbrana Doktorske disertacije na Prirodno-matematičkom Fakultetu u Banjoj Luci

DETALJNIJE

09.05.2017 Animal Ecology Research Group

Deseti broj časopisa Ecologica Montenegrina objavljen

DETALJNIJE

03.05.2017 Animal Ecology Research Group

Zebra školjka registrovana u Šaskom jezeru

DETALJNIJE