Elektrotehnički fakultet

Biografija




Lazar Šćekić je rođen 1998. godine u Nikšiću, gdje je završio osnovnu školu i Gimnaziju. Na Elektrotehnički fakultet u Podgorici, odsjek Energetika i automatika, upisao se 2016. godine. Nakon završenih osnovnih studija, upisao se na specijalističke studije na smjeru Elektroenergetski sistemi i iste završio 2020. godine odbranom specijalističkog rada „Komparativna analiza metoda za proračun tokova snaga u elektrodistributivnoj mreži“. Iste godine se upisao na magistarske studije na smjeru Elektroenergetski sistemi koje je završio 2022. godine odbranom magistarskog rada "Procjena maksimalne sposobnosti niskonaponske elektrodistributivne mreže za priključenje distribuirane proizvodnje na bazi metoda za proračun tokova snaga za neizbalansirane mreže".

Za pokazan uspjeh u toku studija nagrađivan je od strane Univerziteta Crne Gore, Elektrotehničkog fakulteta i Opštine Nikšić.

Nakon završenog stručnog osposobljavanja, angažovan je u svojstvu honorarnog saradnika u nastavi na smjeru Elektroenergetski sistemi, a radni angažman na Elektrotehničkom fakultetu započinje 2021. godine.

Autor je više naučnih radova u renomiranim međunarodnim i domaćim časopisima i konferencijama.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.