Pravni fakultet

Biografija




Biografija

mr Milena Aćimić Remiković je rođena 11. januara 1994. godine u Podgorici, gdje je završila osnovnu i nižu muzičku školu.

Srednje obrazovanje započela je u Gimnaziji “Petar I Petrović Njegoš”, a završila u Waynesboro High School u Sjedinjenim Američkim državama. Za uspjeh tokom osnovnog i srednjeg obrazovanja nagrađena je priznanjem “Luča”, a bila je i predsjednik Đačkog parlamenta Gimnazije "Petar I Petrović Njegoš" i uključena u brojne omladinske i volonterske akcije.

Na Fakultetu za državne i evropske studije 2015. godine stekla je diplomu bečelor državnih i evropskih studija sa prosječnom ocjenom 10,00. Diplomu specijaliste državnih studija stekla je 2016. godine sa prosječnom ocjenom 10,00. Na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore 2017. godine stekla je diplomu bečelor pravnih nauka sa prosječnom ocjenom 9,33. Diplomu specijaliste pravnih nauka stekla je 2018. godine sa prosječnom ocjenom 10,00. Magistrirala je 2020. godine na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore iz oblasti međunarodnog prava sa prosječnom ocjenom 10,00. Doktorske studije na međunarodno - pravnom smjeru upisala je 2020. godine na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore. Položila je sve ispite na doktorskim studijama i pristupila izradi doktorske disertacije.

Studijske 2023/2024 godine, doktorski je istraživač na St Hildas College University of Oxford, dok je studijske 2022/2023 bila doktorski istraživač na Karl Franzens Univerzitetu u Gracu i tokom studijske 2021/2022 godine  doktorski istraživač na Univerzitetu u Londonu- Royal Holloway.

Dobitnica je nagrade Glavnog grada “19.decembar”, “ATLAS” stipendije, Priznanja za najboljeg studenta generacije 2012. Fakulteta za državne i evropske studije, kao i stipendista Ministarstva prosvjete Crne Gore svake studijske godine i kao student Fakutleta za državne i evropske studije i Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore. Dobitnica je stipendije British Scholarship Trust za studijsku 2021/2022 u cilju sprovođenja doktorskog istraživanja na Univerzitetu u Londonu i Go Styria Scholarship za studijsku 2022/2023 u cilju sprovođenja doktorskog istraživanja na Karl Franzens Univerzitetu u Gracu.

Završila je brojne kurseve i škole od kojih su najznačajnije: Škola retorike (FDES), Škola liderstva (FDES), Škola kršenja patrijarhata (Centar za ženska prava), Nasilje prema ženama i nasilje u porodici (Savjet Evrope), Uvod u Evropsku konvenciju o ljudskim pravima i Evropski sud za ljudska prava (Savjet Evrope). Pohađala je obuke pisanja projekata i EU fondova (FDES), kao i module- Sistem državne uprave i službenički sistem, Upravni postupak i Insepkcijski nadzor (FDES). Učestvovala je na brojnim seminarima iz raznih oblasti interesovanja.

Tokom studija bila je predjsednik Studentskog parlamenta Fakulteta za državne i evropske studije i organizator brojnih studentskih događaja. Član je Alumni kluba retoričara. Volonterskim radom bavi se od srednje škole, a najznačajniji angažmani još uvijek traju.

Radno iskustvo sticala je u Generalnom sekretarijatu Vlade Crne Gore 2015. godine na studentskoj praksi, u advokatskoj kancelariji od 2015. do 2021. godine i kao saradnik u nastavi na Fakultetu za državne i evropske studije u periodu od 2019 - 2021. godine. Angažovana je kao saradnik u nastavi na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore u novembru 2021. godine.

Oblasti njenog naučnog interesovanja su: Međunarodno javno pravo, Međunarodna i evropska zaštita ljudskih prava, Ljudska prava, Rodna ravnopravnost i rodno zasnovano nasilje i diskriminacija i Ustavno pravo.

Govori engleski i španski jezik.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.