Filološki fakultet

Biografija




Biografija

  Milena Mrkaić је rođena 1988. godine u Trebinju. Osnovnu školu i gimnaziju „Stojan Cerović” završila је u Nikšiću. Dobitnica je dilome Luča.

Diplomu profesora ruskog jezika i književnosti stekla je 2010. godine na Filozofskom fakultetu Univerziteta Crne Gore (prosjek na osnovnim studijama: 9.73, prosjek na specijalističkim: 9.93).

Dobitnica je stipendije od strane Ministarstva obrazovanja Ruske Federacije na osnovu koje je bila na studijama u Rusiji 6 godina.

Magistarski rad na temu „Strukturne i semantičke osobenosti sintaksičkih konstrukcija novinskih tekstova u srpskim i ruskim medijima (jezički i metodološki aspekt)” pod rukovodstvom prof. dr Aleksandre Nikolajevne Matrusove odbranila je 2014. godine na Državnom institutu za ruski jezik “A.S. Puškin” u Moskvi.

Na istoj obrazovnoj ustanovi upisala je doktorske studije u trajanju od 3 godine. Doktorsku disertaciju „Reprezentacija emotivnih kompleksa u ruskom jeziku (na materijalu televizijskih tok-šou)“ pod rukovodstvom prof. dr Svetlane Valentinovne Ionove je predodbranila. Rad je objavljen na sajtu Državnog instituta za ruski jezik „А.S. Puškin.”

Učestvovala je na naučnim konferencijama i forumima u Moskvi i Sankt-Peterburgu i Brjansku.

Ima 6 objavljenih naučnih radova u ruskim časopisima.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.