Poziv za II Doktorski simpozijum o održivom razvoju




Poziv za II Doktorski simpozijum o održivom razvoju

Drugi međunarodni Doktorski simpozijum o održivom razvoju (The 2nd Doctoral Colloquium on Sustainable Development), u organizaciji Univerziteta Crne Gore, biće održan na  Pomorskom fakultetu Kotor, 5. i 6. oktobra 2023. godine. Poziv za ovaj simpozijum je otvoren za studente doktorskih studja iz svih oblasti. Registracija je besplatna, a više o Simpozijumu i sistemu prijavljivanja dostupno je na linku:  https://doc-me.com/

DOC-ME, kako glasi skraćeni naziv ovog događaja, pruža jedinstvenu priliku doktorandima da izlažu postavke i rezultate svoga istraživanja u prisustvu svojih kolega, mentora, akademskih i naučnih radnika i predstavnika neakademskog osoblja. Dodatno, Kolokvijum je prilika da doktorandi pokažu koliko su savladali metodologiju prezentovanja naučnog rada i započnu sticanje iskustva učešća na naučnim skupovima i događajima.

Glavna tema je održivi razvoj iz ugla različitih nauka, prirodnih, tehničkih, društvenih, humanističkih, multidisciplinarnih. Takođe, biće riječi i o umjetnosti u funkciji održivosti prirode, društva i čovjeka. 

Studenti mogu kandidovati tri vrste radova: regularni, kratki i "sažetak", koji će biti recenzirani od strane Naučnog komiteta i publikovani u Zborniku simpozijuma, vidljivom u naučnim bazama i resursima. 

Kolokvijum/simpozijum je pokrenut u okviru međunarodnih doktorskih studija Održivi razvoj sa sjedištem na Univerzitetu Crne Gore, i prerasta u tradicionalni naučno-stručni skup, posvećen doktorandima Crne Gore i regiona sa međunarodnim učešćem. 

Rukovodilac ovog doktorskog programa i predsjednik organizacionog komiteta DOC-ME 2023 je prof. dr Radovan Stojanović.

Radovi sa prošlogodišnjeg kolokvijuma su dostupni na:  https://www.mards.ucg.ac.me/PhD/Proccedings2022



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.