Testirana seniorska fudbalska reprezentacija Kosova




Testirana seniorska fudbalska reprezentacija Kosova

FOTO GALERIJA

Danas su u Prištini profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje obavili antropometrijsko mjerenje seniorskih reprezentativaca Kosova koji se pripremaju za prijateljske utakmice protiv San Marina, Malte, Gvineje i Gambije. 

Mjerenjima koja su realizovana na principu bioelektrične impedanse, sa najsavremenijom opremom za detekciju morfoloških indikatora, prisustvovali su selektor Bernard Challandes, menadžer reprezentacije Bajram Shala i direktor Muharrem Sahiti.

Mjerenja su obavili prof. dr Duško Bjelica, doc. dr Jovan Gardašević i doc.dr Ivan Vasiljević, kao i Arben Osmani doktorand na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje UCG. 

Profesor Bjelica se zahvalio stručnom štabu reprezentacije Kosovo i naveo da je od esencijalnog značaja primjenjivati dostignuća savremene sportske nauke, a time i specifične individualne dijagnostike treniranosti sportista. Optimalno upravljanje trenažnom tehnologijom, podrazumijeva tačno procijenjeno vrijeme trajanja određenih etapa, pri čemu neće doći do nepotrebnog rasipanja vremena i energije, zaključio je prof. dr Duško Bjelica.

https://www.portalanalitika.me/clanak/testirana-seniorska-fudbalska-reprezentacija-kosova 

https://www.rtnk.me/me/dru%C5%A1tvo/profesori-fsfv-testirali-seniorsku-fudbalsku-reprezentaciju-kosova/ 

Image



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.