Fakultet za sport i fizičko vaspitanje, 24.11.2017

Studenti sportskog novinarstva posjetili RTCGX

Uoči Dana RTCG 27. novembra, studenti treće godine sportskog novinarstva sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću posjetili su Radio i Televiziju Crne Gore, u okviru praktične obuke za predmete Radijsko novinarstvo i Televizijsko novinarstvo.

Image

Studentima je Radio Crne Gore predstavio direktor, Radojica Bulatović koji im je govorio o konceptu savremenog nacionalnog radija i načinu funkcionisanja novinara na terenu i u redakciji, te predstavio rad sportskih novinara i komentatora, a studente je posebno zanimalo koje su prednosti radija koje su ga privukle baš za taj medij.

Image

Tom prilikom, studenti su upoznali veterana sportskog novinarstva Budimira Bućina i obišli redakciju i studio Prvog programa radija i Radija 98.

Direktor radija je izrazio spremnost da zainteresovani studenti i ubuduće, u grupi ili pojedinačno, posjete Radio Crne Gore i znanje teorijski stečeno, provjere i u praksi.

Image

Studenti sportskog novinarstva, koji će u narednom semestru slušati predmet Televizijsko novinarstvo, ovom prilikom su upoznali sportskog novinara Nebojšu Šofranca, što im je bila davnašnja želja. U jednočasovnom razgovoru, studenti su od Šofranca čuli njegova bogata iskustva u sportskom novinarstvu, te razmijenili mišljenja o igračima, a posebno o crnogorskoj fudbalskoj ligi.

Image

Studente je tokom ove posjete predvodio urednik u Televiziji Crne Gore, dr Miomir Maroš koji im na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje drži nastavu iz Radijskog i Televizijskog novinarstva.

Miomir Maroš, TVCG

 

http://rtcg.me/vijesti/drustvo/185528/studenti-sportskog-novinarstva-posjetili-rtcg.html