Predstavnici balkanskih univerziteta razgovarali o sportu i evropskim programima u Tirani




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Na poziv rektora Sveučilišta za sport u Tirani prof. dr Agrona Kasee, u glavnom gradu Albanije okupili su se predstavnici Rimskog Univerziteta „Foro Italico“, Univerziteta u Beču, Univerziteta u Novom Sadu, Univerziteta u Prištini, Univerziteta biznisa i tehnologije u Prištini, Univerziteta u Tetovu , Alexander Xhuvani Univerziteta u Elbasanu, Luigj Gurakuqi Univerziteta u Skadru i Univerziteta Crne Gore.

Učesnike su pozdravili Albana Tole - zamjenica ministra obrazovanja i sporta, Fidel Ylli - predsjednik Albanskog nacionalnog Olimpijskog komiteta, Andy Seferi - zamjenik gradonačelnika Tirane i Edmond Hajrizi – rektor Univerziteta biznisa i tehnologije u Prištini.

Na sastanku se razgovaralo o stvaranju mreže Univerziteta i Fakulteta sportskih nauka Balkana, koja će u budućnosti raditi na projektima iz područja sporta i zdravlja, sa fokusom na učešće u ERASMUS + Sport konkursima.

Dogovorena su još dva sastanka u narednom periodu (prvi u julu a drugi u septembru), razgovaralo se o organizaciji Turnira Balkanskih Univerziteta u više sportova, a najavljeno je zajedničko učešće u Evropskoj nedjelji sporta i na Trci prijateljstva.

Sastanak je održan 1. i 2. juna, a Univerzitet Crne Gore predstavljao je doc. dr Bojan Mašanović, prodekan za nastavu Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću.

Snimak kompletnog sastanka možete pronaći na sledećoj adresi: https://www.facebook.com/SportsUniversityOfTirana/videos/1188305448669505/

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.