SWOST projekat: Intervju studentkinje Olge Mišnić sa instruktorom plesa Milošem LakovićemStudentkinja studijskog programa Sportski novinari i treneri na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje Olga Mišnić snimila je prvi, od serije intervjua planiranih u okviru projekta Sport without Stereotypes. Njen gost bio je Miloš Laković, instruktor plesa iz Podgorice.

Olga naglašava da je cilj ovog sportskog projekta da poveća učestvovanje u sportu, ali i da omogući jednak pristup istom, rješavajući rodne stereotipe, ali i svaku drugu diskriminaciju kojoj sportisti podlježu. Cilj ovog i svih sljedećih naših intervjua biće buđenje svijesti o postojanju predrasuda o isključivo muškim ili isključivo ženskim sportovima, te zajdničko pronalaženje rješenja kako bi se te predrasude otklonile.

Da podsjetimo, SWOST projekat odobren je u okviru programa Erasmus+ Sport: Sport, Youth and EU Aid Volunteers, a koji finansira izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu pri Evropskoj komisiji – EACEA (The Education, Audiovisual and Culture Executive Agency).

Intervju je dat u nastavku: 

 

 

Broj posjeta : 212

Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.