Zlatna plaketa za međunarodni naučni časopis Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore osmu godinu zaredom bio je domaćin ceremonije proglašenja najboljeg sportiste godine po izboru Udruženja sportskih novinara Crne Gore. Na ceremoniji su dodijeljene i diplome svršenim studentima ove visokoškolske ustanove.  

Udruženje sportskih novinara dodijelilo je Zlatnu plaketu međunarodnom naučnom časopisu Crnogorske sportske akademije i Fakulteta za sport i fitičko vaspitanje „Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine“ za najveći faktor uticajnosti na međunarodnom planu u 2017. godini među crnogorskim naučnim časopisima.

Dobitnici Zlatne plakete su i prof. dr Milan Žvan sa Univerziteta u Ljubljani i prof. dr Zoran Milošević sa Univerziteta u Novom Sadu, dok je zahvalnica dodijeljena Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje. Profesoru Žvanu plaketu je uručio rektor Univerziteta Crne Gore prof. dr Danilo Nikolić, dok će profesoru Miloševiću biti uručena naknadno. Čestitke laureatima i organizatorima uputili su premijer Duško Marković i prof. dr Milošević.

U tradicionalnom 63. izboru Udruženja sportskih novinara najbolji sportista Crne Gore u 2017. godini je rukometaš Vuko Borozan. Najbolji novinar u izboru Udruženja je Kosta Bošković iz Dnevnih novina, a najbolji mladi novinar Ana Popović sa Portala Analitika. Nagradu za najboljeg dopisnika podijelili su Boro Odalović i Milutin Stešević, saradnici više medija.

Udruženje je, kako piše agencija Mina, za ostvarene rezutate u 2017. godini posebnim priznanjima nagradilo Ivanu Nikolić, Milenu Jovanović, Bojana Boškovića, Marija Hodžića, ženski kata tim Budućnosti, Univerzitetsku karate reprezentaciju, kadetsku košarkašku reprezentaciju, Džudo klub Akademik, Žarka Jankovića, Dejana Vukčevića, Vuka Dragutinovića i Stefana Vukotića.

Za pomoć i podršku u realizaciji aktivnosti Udruženja nagrađeni su predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović, predsjednik opštine Pljevlja Mirko Đačić, Paraolimpijski komitet, Fakltet za sport i fizičko vaspitanje, a priznanja su uručena i Nikšićkoj pivari, firmama Fors Montenegro, Leđea, Uniprom i NTC.

Specijalna priznanja dobili su Amer Ramusović za razvoj sporta i sportskog novinarstva kao baštine, Zoranu Poleksiću za objavljenu knjigu o golbalu i Dušanu Vujoviću za jubilarnu 500. emisiju Sve o sportu na televiziji Korona. Nagrađen je i Vlado Jovićević priznanjem za višegodišnji razvoj sportskog novinarstva u Crnoj Gori.

Na svečanosti su uručene i diplome svršenim studentima Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, koji su diplomirali u posljednjih šest mjeseci.

 

http://www.vijesti.me/vijesti/urucene-diplome-svrsenim-studentima-na-niksickom-fakultetu-za-sport-i-fizicko-vaspitanje-968750

http://antenam.net/sport/ostalo/62807-usncg-urucilo-priznanja-najboljima-u-2017-godini

http://pvportal.me/2017/12/u-znaku-vuka-bozorana-zahvalnice-predsjedniku-opstine-i-opstini-pljevlja/

http://www.rtcg.me/sport/ostali-sportovi/188338/borozan-sportista-godine-i-u-izboru-novinara.html

http://portalanalitika.me/clanak/289637/nagradeni-najbolji-sportisti-i-sportski-novinari

https://usncg.me/usncg-urucili-smo-priznanja-najboljima-u-2017/

http://www.onogost.me/sport/ostali-sportovi/fakultet-za-sport-nagradeni-najbolji-sportisti-sportski-novinari

http://www.pinkm.me/sport/usncg-dodijeljena-priznanja-za-najbolje/

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.