SWOST projekat – Alat za samoevaluaciju rodne ravnopravnosti preveden na jezike zemalja partnera




SWOST projekat – Alat za samoevaluaciju rodne ravnopravnosti preveden na jezike zemalja partnera

Alat za samoevaluaciju rodne ravnopravnosti koji je preveden na jezike zemalja partnera objavljen je tokom hibrid sastanka projekta Sport bez stereotipa–SWOST koji je održan u Letoniji 15. i 16. septembra.

Predstavnik Univerziteta Crne Gore na ovom sastanku bio je doc. dr Bojan Mašanović, a projektom je obuhvaćeno 9 evropskih zemalja i 11 organizacija (6 univerziteta i 5 sportskih organizacija/udruženja), odnosno preko 20 eminentnih stručnjaka.

Tokom sastanka je dogovoreno da se u narednom periodu pripreme smjernice za upotrebu konstruisanog alata i skale vrednovanja odgovora i intervjuisanje sportista, trenera i sudija aktivnih u sportovima koji su tradicionalno ženski, odnosno tradicionalno muški.

Podsjećanja radi, Fakultet za sport i fizučko vaspitanje je partner u međunarodnom projektu  „Sport without Stereotypes –SWOST“  koji se realizuje u okviru programa Erasmus + Sport, Youth and EU Aid Volunteers. Cilj projekta je da svim zainteresovanim omogući jednak pristup sportu i tjelesnim aktivnostima sa zadatkom eliminisanja svake moguće diskriminacije i rodnog stereotipa.

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.