Reprezentativke prošle antropometrijsko mjerenje




Reprezentativke prošle antropometrijsko mjerenje

U sklopu priprema za odlazak na Evropsko prvenstvo, nastavnici Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, obavili su antropometrijsko mjerenje ženske kadetske Rukometne reprezentacije Crne Gore.

Mjerenja Tanita vagom realizovali su profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Ivan Vasiljević i Marija Bubanja. Ovaj uređaj omogućava sportistima praćenje svih relevantnih parametara.

Na osnovu softvera koji vaga posjeduje kadetkinje Crne Gore su imale uvid u procentualni sadržaj masti u strukturi tijela, procentualne vrijednosti mišićne i koštane mase i podatke o parametrima metabolizma. Osim navedenih parametara, takođe su izmjerene i vrijednosti kožnih nabora na pojedinim segmentima tijela.

Iz Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje saopšteno je da su ovakva mjerenja naročito značajna za mlade sportiste radi provjere usklađenosti i razvoja koštanog, mišićnog i masnog tkiva u fazama ubrzanog tjelesnog rasta i razvoja, kada, usljed nestručnog rada i zanemarivanja pojedinih faktora sazrijevanja, može doći do negativnih i štetnih, često trajnih, promjena lokomotornog aparata i metabolizma.

 

http://www.ucg.ac.me/me/media/press/vijesti-sa-fakulteta/reprezentativke-prosle-antropometrijsko-mjerenje

http://reprezentacija.me/rukometasice-prosle-antropometrijsko-mjerenje/

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.