Fakultet za sport i fizičko vaspitanje, 14.12.2018

Tri pobjede na početku turnira u DubrovnikuNa 22. Međunarodnom Božićnom turniru u Dubrovniku, košarkaška ekipa Univerziteta Crne Gore startovala je trijumfalnom pobjedom protiv Univerziteta u Zenici, rezultatom 56:17, kao i protiv "Sjevera" 40:21 i Sveučilišta u Dubrovniku, 59:22.

UTAKMICA PROTIV ZENICE 56:17

Od samog starta, ekipa koju čine studenti Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje UCG, nametnula je jak ritam u odbrani, ali i prikazala dobru igru u napadu.

U pobjedničkom sasatavu, pod vođstvom doc. dr Milovana Ljubojevića, u timu igraju Luka Šćepanović, Nikola Agramović, Nemanja Tomašević, Rade Đoković, Petar Kapešić, Radonja Pejović, Vladimir Mrdak, Goran Lončar, Milos Lalović, Luka Nikaljević, Dejan Džaković i Luka Joković. Tim je prvak i univerzitetske lige Crne Gore.

Poenterski su se istakli Đoković (11 peona), Agramović (10), Nikaljević (10) i Šćcepanović (9).

 

UTAKMICA PROTIV DUBROVNIKA 59:22

U prvoj polufinalnoj utakmici na turniru u Dubrovniku studenti UCG su slavili ubjedljivo. Savladali su domaću ekipu Sveučilišta u Dubrovniku rezultatom 59:22.

Najbolji u našem timu bio je Vladimir Mrdak koji je pored dominacije pod obrucima upisao i 12 poena. Pratili su ga Tomašević sa 11, Đoković sa 8.
Tako je ekipa UCG dominantno stigla do finala koje je na programu sjutra u 15:15h.

Utakmice se održavaju od 13. do 16 decembra, u Dubrovačkom sportskom centru – Gospino polje. Organizator je Sveučilišni sportski savez - Dubrovnik.

Na turniru učestvuje devet ekipa univerziteta iz regiona. Nakon utakmica po grupama, u polufinale ce proći prve ekipe iz svake grupe i najbolja drugoplasirana.

Podsjetimo, prošle godine je ekipa UCG osvojila ovaj turnir, na svom prvom učešću. Uspjeh studenata pozdravili su i rektor Univerziteta Crne Gore prof. dr Danilo  Nikolić i predsjednik Upravnog odbora UCG i profesor ovog fakulteta prof. dr Duško Bjelica, prijemom studenata. 

Dokumenti