Testirana i muška kadetska rukometna reprezentacija
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

FOTO GALERIJA

Profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore obavili su antropometrijsko testiranje muške rukometne kadetske  reprezentacije Crne Gore  uoči Mediteranskog prvenstva, koje se održava od 18. do 24. februara.

Tim je u Podgorici na pripremama, a testiranje će ukazati na performanse metabolizma pred pet utakmica koje ih očekuju u svega tri dana, nakon čega slijedi razigravanje za plasman.

Testiranje su obavili profesori prof. dr  Duško Bjelica, mr Jovan Gardašević i mr Ivan Vasiljević. Profesori su razmijenili iskustva sa selektorom muške rukometne reprezentacije Branom Božovićem, direktorom Draškom Mrvaljevićem i trenerom Milošem Kneževižem koji su zaduženi za stručni rad ove rukometne selekcije.

„Kontinuirana dijagnostika, planiranje i programiranje trenažnog procesa, važni su zbog postizanja vrhunskih rezultata. Svuda u svijetu, pa i kod nas,  dokazana je velika potreba za praćenjem trendova razvoja novih tehnologija i njihovih dostignuća, a u okviru antropometrijskog testiranja uz Tanita vagu, doprinosi se planiranju individualnih treninga, kako pojedinih rukometaša, tako i cijele ekipe“, kazao je profesor Bjelica.  

Mjerenjem  pomoću Tanita vage, urađena je analiza parametara metabolizma rukometaša. U okImageviru ove brze i neinvazivne metode, procijenjen je sastav tijela rukometaša, u pogledu strukture, sadržaja masti, mišićne i koštane mase, kao i vrijednosti kožnih nabora na pojedinim segmentima tijela.

 

https://m.cdm.me/sport/ostali-sportovi/testirana-muska-kadetska-reprezentacija/

 

DokumentiNe propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.