KMF "Studentski dom" testiran u Podgorici
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

FOTO ALBUM

Profesori i saradnici Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore obavili su antropometrijsko testiranje prvotimaca crnogorske futsal lige, igrače Kluba malog fudbala (KMF) „Studentski dom“ .

Testiranje igrača ovog kluba su realizovali prof. dr Duško Bjelica, doc. dr Milovan Ljubojević, mr Ivan Vasiljević i mr Jovan Gardašević, sa ovog Fakulteta. 

„Sa testiranjem crnogorskih prvotimaca u malom fudbalu nastavljamo sa prikupljanjem naučne baze podataka o sportistima koji se takmiče na najvećem nivou  u svojim državama. Nakon testiranja igrača u regionu, u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, nastavljamo sa testiranjima u Crnoj Gori. Naš rad proširićemo i na ostale klubove u našoj državi“, kazao je profesor Bjelica.

KMF „Studentski dom“, sa 25 godina tradicije, jedan je od najstarijih klubova koji se takmiče u prvoj crnogorskoj futsal ligi. Od svog osnivanja do danas klub čine uglavnom studenti, a u više navrata borio se za naslov šampiona države i izlaz na evropsku scenu.

Rezultati testiranja poslužiće kako igračima tako i treneru Kluba u daljem trenažnom procesu igrača, dok će prikupljeni naučni podaci poslužiti kao baza za dalja istraživanja u domenu sportskih nauka.  

 

 

 

Image    Image   Image

 

https://volimpodgoricu.me/2019/04/11/kmf-studentski-dom-testiran-u-podgorici/

https://www.mladiniksica.me/kmf-studentski-dom-testiran-u-podgorici/

 

 

 

DokumentiNe propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.