Fakultet za sport i fizičko vaspitanje, 16.04.2019

Akcija dobrovoljnog davanja krvi studenata Fakulteta za sport i fizičko vaspitanjeFOTO ALBUM

Studentsko vijeće Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore organizovalo je danas akciju dobrovoljnog davanja krvi, u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi, u Nikšiću. Akciji se odazvalo 35 studenata.

Predstavnik studenata Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Pavle Malović kazao je da već drugu godinu zaredom studenti organizuju ovu akciju.

"Dok je trajala akcija 10 prikupljenih jedinica krvi je poslato za Podgoricu  jer, kako smo saznali, u toku je bila operacija i hitno je bila potrebna krv. Eto, bar znamo da smo danas pomogli nekom", kazao je Malović.

On je naveo da će studenti nastojati da ovakve akcije postanu tradicija, jer kao predstavnici Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, pored svih drugih pozitivnih strana koje razvijaju na fakultetu, afirmišu humanost.

Malović se zahvalio čelnicima Univerziteta Crne Gore koji su podržali ovu akciju, kao i svima koji su prepoznali ovu akciju kao vrijednu učestvovanja.

Posebno se zahvalio studentima koji su se odazvali i dali doprinos ovoj humanitarnoj aktivnosti.

https://www.ucg.ac.me/objava/blog/1259/objava/44011-studentsko-vijece-u-saradnji-sa-zavodom-za-tranfuziju-krvi-organizuje-dobrovoljno-davanje-krvi

 

 

Image

https://www.antenam.net/drustvo/117177-akcija-dobrovoljnog-davanja-krvi-u-niksicu-odazvalo-se-35-studenata

https://www.cdm.me/sport/ostali-sportovi/studenti-fakulteta-za-sport-i-fizicko-vaspitanje-dobrovoljno-davali-krv/

 

 

http://www.rtnk.me/me/dru%C5%A1tvo/na-fakultetu-za-sport-organizovana-akcija-dobrovoljnog-davanja-krvi/

 

Dokumenti

Broj posjeta : 538