Testirani fudableri MNK „Vrgorac“




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Foto album

Saradnici u nastavi Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore nastavili su sa antropometrijskim testiranjem vrhunskih  sportista malog fudbala u Hrvatskoj, ovoga puta u prvoligaškom Hrvatskom malonogomentom klubu “Vrgorac”.

https://www.ucg.ac.me/objava/blog/1259/objava/43005-testirani-i-sampioni-hrvatske-u-malom-fudbalu

U prvenstvu Hrvatske danas počinje doigravanje za prvaka, a "Vrgorac" igra protiv "Universitasa" iz Splita. Trener Vrgorca, bivši dugogodišnji igrač futsala Pjer Malvasija, nada se da će Vrgorac igrati u polufinalu i ispuniti očekivanja navijača koji na svakoj utakmici ispune dvoranu do posljednjeg mjesta.

Testovi će pokazati parametre metabolizma sportista i dati smjernice za dalji njihov trenažni proces, a ujedno i proširiti naučnu bazu podataka Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje za dalja istraživanja.

Testiranja su obavili saradnici u nastavi Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje UCG mr Jovan Gardašević i mr Ivan Vasiljević u saradnji sa prof. dr Marinom Ćorlukom sa FPMOZ Sveučilišta u Mostaru.

https://www.ucg.ac.me/objava/blog/1259/objava/42940-zaokruzena-antropometrijska-istrazivanja-crnogorskih-profesora-u-bih-predstoji-hrvatska

Oni rade na izgradnji naučne baze podataka sa vrhunskim sportistima regiona. Nedavno su zaokružili testiranja u Bosni i Hercegovini, dok su u toku testiranja u Hrvatskoj i Crnoj Gori.

https://www.ucg.ac.me/objava/blog/1259/objava/42847-izgradnja-naucne-baze-podataka-sa-vrhunskim-sportistima-malog-fudbala

 

https://www.mladiniksica.me/testirani-fudableri-mnk-vrgorac/

ImageImage

Image



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.