Nikšićani testirali juniore i kadete trostrukog prvaka Kosova




Nikšićani testirali juniore i kadete trostrukog prvaka Kosova

FOTO GALERIJA

 

Nastavnici Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore testirali su najbolje mlade fudbalere KF "Feronikeli" iz Glogovca, nadomak Prištine, Kluba koji je ovogodišnji šampion Premijer lige Kosova.

Antropometrijska mjerenja ’’fudbalske budućnosti’’, trostrukog  šampiona Kosova i učesnika ovogodišnih kvalifikacija za Ligu šampiona Evrope, obavili su prof. dr Duško Bjelica, mr Jovan Garadašević, mr Ivan Vasiljević sa kolegama iz Prištine, inače doktorandima fakulteta u Nikšiću, dr Fitimom Arifijem i mr Samijem Sermakshajem.

Testiranju 40 najboljih mladića ovog kluba  prisustvovali su, i učestvovali u radu, Arton Hajdari, direktor Akademije mlađih kategorija tog kluba i trener ekipe "U 19" kao i Takshedin Kasumi, zadužen za Ekipu "U 17". Oni nijesu krili zadovoljstvo zbog rezultata svojih fudbalera koji su pokazali zavidne rezultate.

- Današnjim testiranjem smo proširili bazu podataka za klubove iz regiona, koji igraju kvalifikacije za Ligu Evrope i Ligu šampiona Evrope u fudbalu", saopštio je profesor Bjelica.

"Poznat sam", dodao je on, "kao čovjek koji traži uvijek maksimum od svojih kolega i saradnika i svjestan da naročito u sportu uvijek mora bolje i više, ali u ovom poslu sam potpuno zadovoljan sa učinjenim u prethodnom periodu. Nedavno  smo, u ovom uzrastu, testirali timove fudbalskih klubova  "Zrinjski i "Široki Brijeg" iz Bosne i Hercegovine, "Sutjeska" i OFK "Titograd" iz Crne Gore kao i "Priština" sa Kosova. Sada imamo podatke i za "Feronikeli". Testiranja nastavljamo sa najboljima u Sjevernoj Makedoniji. Na taj način naš fakultet će imati veoma respektabilnu i reprezentativnu bazu podataka za naredna istraživanja u nauci kojom se mi bavimo", kazao je profesor Bjelica.

Takođe, kada je fudbalski sport u pitanju, testiranja su ranije obavljena sa seniorima klubova koji igraju kvalifikacije za takmičenja Evrope i klubovima futsala iz nekoliko država.

 

https://hercegovina.in/niksicani-testirali-juniore-i-kadete-trostrukog-prvaka-kosova/

https://www.ucg.ac.me/objava.php?blog_id=1259&objava_id=46957

https://www.ucg.ac.me/objava.php?blog_id=1259&objava_id=46991

 

Image



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.