Fakultet za sport i fizičko vaspitanje, 11.06.2019

Testirane nasljednice zlatnih lavicaFOTO ALBUM

Profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore realizovali su antropometrijsko mjerenje ženske juniorske rukometne reprezentacije Crne Gore koja se priprema za Evropsko prvenstvo u mađarskom Đeru, od 11. do 21. jula.

Izabranice Suzane Lazović, koja je dobila uvid u kompletnu morfološku strukturu mladih rukometašica, osvojile su bronzanu medalju na turniru u Budimpešti, prije jednog mjeseca.

Pored Suzane Lazović, mjerenjima su prisustvovali i pomoćni trener Dragan Đurđevac i trener golmana Zoran Jocović. Mjerenja su obavili su prof. dr Duško Bjelica, mr Jovan Gardašević i mr Ivan Vasiljević.

„Osnovna struktura svakog trenažnog procesa predstavlja prije svega testiranje i mjerenje različitih sposobnosti i karakteristika, a rezultat kao bazični cilj svakog sportiste zavisi prije svega od morfološke dijagnostike sportistkinja“, naveo je profesor Bjelica.

Ova mlada rukometna reprezentacija je nasljedna generacija rukometašica koje su na Olimpijadi u Londonu osvojile srebro i u Srbiji, iste 2012. godine, zlat na Evropskom prvenstvu u Srbiji.

http://www.rscg.me/rukomet/site_cg/public/index.php/index/artikli?id=399

http://skcucg.me/2019/06/11/testirane-nasljednice-zlatnih-lavica/

https://m.cdm.me/sport/rukomet/testirane-nasljednice-zlatnih-lavica/

 

Image

 

Dokumenti

Broj posjeta : 812