Fakultet za sport i fizičko vaspitanje, 02.07.2019

Testirana muška juniorska reprezentacija Sjeverne MakedonijeFOTO

Juniorska košarkaška reprezentacija Sjeverne Makedonije, koja je u Podgorici na pripremama za Evropsko B prvenstvo za juniore, prošla je antropometrijsko testiranje u realizaciji nastavnika Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore. 

"Sa testiranjem mladog tima koji će na evropskom prvenstvu, krajem jula, u rumunskom gradu Oradei, odigrati par prijateljskih mečeva sa juniorskom reprezentacijom Crne Gore, nastavili smo sa proširenjem naučne baze podataka koja će poslužiti za dalja istraživanja. Antropometrijsko testiranje reprezentativnih selekcija u regionu će i dalje biti u fokusu našeg rada", kazao je doc. dr Milovan Ljubojević, sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje UCG. 

Igrači i stručni štab, na čelu sa selektorom Tonijem Simikom, testiranjem su dobili podatke o visini tijela igrača, procentualnom sadržaju masti u strukturi tijela košarkaša, procentualne vrijednosti mišićne mase, koštane mase i parametrima metabolizma. Osim toga, izmjerene su i vrijednosti kožnih nabora na pojedinim segmentima tijela.

Selektor Toni Simik zahvalio se Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje na saradnji i sprovedenom mjerenju i izrazio zadovoljstvo što su im dobijeni podaci prezentirani i dati za svakog igrača ponaosob, jer će se u skladu sa vrijednostima igrača i mijenjati programiranje individualnih i kolektivnih treninga.

Mjerenja su obavili doc. dr Milovan Ljubojević, dr Jovan Gardašević i mr Ivan Vasiljević, istakavši da su nastavnici fakulteta uvijek na raspolaganju za ovakav vid testiranja i mjerenja, a sve u cilju  zbližavanja nauke i prakse u sportu.

 

Povezane vijesti: Antropometrijska mjerenja sportista u Crnoj Gori, BiH, Hrvatskoj, Kosovu i Sjevernoj Makedoniji

 

https://www.mladiniksica.me/testirana-muska-juniorska-reprezentacija-sjeverne-makedonije/

https://www.cdm.me/sport/ostali-sportovi/testirani-i-makedonci/

 

 

Image

 

 

 

 

 

Broj posjeta : 457