Objavljeno julsko izdanje naučnog časopisa JASPE - 2019.
Objavljeno julsko izdanje naučnog časopisa JASPE - 2019.

Novo julsko izdanje naučnog časopisa JASPE - Journal of Anthropology of Sport and Physical Education, donosi 10 interesantnih naučnih radova iz oblasti antropologije, sporta i fizičkog vaspitanja, autora iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Grčke, Hrvatske i Crne Gore.

Časopis JASPE koji izlazi od 2017. godine, do sada je objavio 117 naučnih radova iz oblasti antropologije, sporta i fizičkog vaspitanja. Za vrlo kratko vrijeme ovaj međunarodni časopis je postao temelj širenja mreže saradnje naučnika u oblasti sporta, zavrijedio je pažnju međunarodne naučne zajednice i indeksiran je u svjetskim naučnim bazama kao što su: DOAJ, Index Copernicus, Google Scholar, Crossref, ROAD.

Radovi se mogu preuzeti u PDF formatu, na veb adresi: http://www.jaspe.ac.me/

JASPE izdaje Montenegrosport u saradnji sa Fakultetom za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore i Crnogorskom sportskom akademijom. Izlazi četiri puta godišnje, u januaru, aprilu, julu i oktobru svake godine, ima štampano i elektronsko izdanje, a cilj mu je laka dostupnost naučnim saznanjima sa lakim pristupom, za pojedince koji se bave sportom koristeći savremene metode.

JASPE ima otvoren i besplatan pristup, dostupan je onlajn i otvoren za diskusiju i komentare naučne zajednice, sa svjetskom medijskom pokrivenošću.

Časopis je usredsređen na aktuelne teme iz svih oblasti antropologije, sporta i fizičkog vaspitanja. Uređivački tim čine naučnici iz Brazila, Turske, Malezije, te naučnici iz regiona, Srbije, Hrvatske, Kosova, Bosne i Hercegovine, Albanije, dok je glavni urednik sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore Bojan Mašanović.

 

https://volimpodgoricu.me/2019/07/11/objavljeno-julsko-izdanje-naucnog-casopisa-jaspe-2019/

https://www.mladiniksica.me/objavljeno-julsko-izdanje-naucnog-casopisa-jaspe-2019/

https://hercegovina.in/objavljeno-srpanjsko-izdanje-naucnog-casopisa-jaspe-2019/

 

 

Image

 

DokumentiNe propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.