Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

Profesori UCG testirali kadete i juniore četvorostrukog šampiona i šestostrukog pobjednika Kupa Bosne i Hercegovine
FOTO GALERIJA 1

FOTO GALERIJA 2 

Kao sto su i najavili, profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore obavili su mjerenje kadeta i juniora FK Sarajevo.

Sarajevo je dvostruki šampion SFRJ i četvorostruki sampion Premijer lige Bosne i Hercegovine, a takođe ima i 6 pehara pobjednika Kupa Bosne i Hercegovine.

Fudbaleri Sarajeva su i aktuelni prvaci Bosne i Hercegovine i osvajači Kupa.

Treba napomenuti da su i seniori FK Sarajevo početkom godine mjereni na pripremama u Ljubuškom pa je kompletirana baza podataka u svim uzrasnim kategorijama. Mjerenja kojima su prisustvovali i treneri kadeta i juniora Admir Hasančić i Dženan Uščuplić kao i prof. dr Eldin Jelešković sa FASTO Univerziteta u Satajevu, realizovali su prof. dr Duško Bjelica sa svojom saradnicima dr Jovanom Gardaševićem i mr Ivanom Vasiljevićem.

Profesor Bjelica je izrazio veliko zadovoljstvo navedenim mjerenjima i rezultatima koje su dobili, takođe se zahvalio rukovodstvu Sarajeva na odličnim uslovima tokom samih mjerenja i najavio proširenje baze podataka vrhunskih sportista.

Bjelica je takođe naveo da put ka vrhunskom sportskom rezultatu nije brz i da se mora sistematično i dugotrajno elaborirati fizičko stanje mladih sportista.

https://onogost.me/sport/ostali-sportovi/niksicani-testirali-kadete-juniore-cetvorostrukog-sampiona-sestostrukog

https://m.cdm.me/sport/fudbal/testirane-mlade-kategorije-sarajeva/

https://www.aktuelno.me/sport/ucg-testirane-mlade-kategorije-sarajeva/

 

 

Image

Dokumenti

Broj posjeta : 1059